Päivän levynkansi: LP-levyn kanteen päässyt Fordin vuoden 1952 huippumalli

Sattuipa levydivarissa käsiini mielenkiintoinen LP-levy. Kannessa komeilee vuoden 1952 Ford Crestline.

Kaiken kukkuraksi levyn takakannessa on pitkä sepustus automallista.

Levykannen tekstin mukaan Crestline oli Fordin huippumalli 1952. Kaikista hienoin malli oli Ford Crestline Victoria Hardtop, joka maksoi silloin Yhdysvalloissa 2 105 $.

Katso tästä muut Päivän levynkannet.

Crestline-malliin oli tarjolla kaksi moottorivaihtoehtoa, suora kuutonen ja V8. V8-mallissa oli tehoa 110 hevosvoimaa ja kuutosesta sai 101 hv.

Crestline-mallista näkee, että 1950-luvun alussa oli käynnissä ”kromisota”. Tässä mallissa oli levykannen tekstin mukaan selvästi aikaisempaa enemmän kromia. Myöhemmin 1950-luvulla Fordin suunnittelija oli paljastanut, että Fordin ihmiset olivat mitanneet kilpailijamalliensa kromiosien pinta-alan, jotta Fordin autoissa varmasti olisi riittävästi kromia.

Kuva: CvB.

Crestline-mallia ostettaessa oli tarjolla noin 30 erilaista varustevaihtoehtoa, muun muassa ylivaihde ja automaattivaihteisto.

Takakannen kuvan Crestline-malliin nojaa Hollywood-tähti John Derek. Hän esiintyi muun muassa elokuvissa Knock on any Door, Prince of Players ja Mission over Korea.

Levy on julkaistu 1980 ja siinä on 1950-luvun huippuhittejä, muun muassa Bill Haleyn esittämä Rock Around The Clock, ja Lloyd Pricen Lawdy Miss Clawdy.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän