Nokian Renkaat mukaan kehittämään ilmastoneutraalia autoa!

Nokian Renkaat osallistuu Polestar 0 -hankkeeseen, jossa kehitetään täysin ilmastoneutraali auto vuoteen 2030 mennessä. Sähköautovalmistaja Polestarin hankkeen tavoitteena on poistaa kaikki CO2-päästöjen lähteet, jotka aiheutuvat auton tuotannosta ja sen käytöstäpoistamisvaiheesta. Nokian Renkaat osallistuu projektiin kehittämällä ilmastoneutraalit premium-renkaat.

Polestar 0 -hankkeen tavoitteena on poistaa kaikki CO2-päästöjen lähteet niin auton toimitusketjusta, tuotantoprosessista kuin käyttöiän lopusta, turvautumatta päästöjen kompensointijärjestelmiin.

Autoteollisuuden pitää ryhtyä pikaisiin toimiin päästöjen vähentämiseksi

Lähestymistapa ohjaa yhteistyötä ja kattaa koko kehitysprosessin ja arvoketjun aina tuottajista jälleenmyyjiin. Jokaisen komponentin ja niiden tuotantoketjun tulee olla ilmastoneutraali.

Todellisten uudistusten saavuttaminen edellyttää eri toimijoiden osaamisten ja tekemisen yhdistämistä ja aitoa yhteistyötä.

– Tämänkaltainen yhteistyö sopii meille täydellisesti, kun huomioidaan Nokian Renkaiden arvot, liiketoiminta ja kunnianhimo vastuullisuuden kehittämisessä, sanoo Teemu Soini, Head of Innovation & Development Nokian Renkailta.

– Yhteistyöllä, tutkimuksella ja työn tuloksilla on laajempia hyötyjä myös tämän hankkeen ulkopuolella, kun luodaan uusia tapoja pienentää eri liiketoimintojen hiilijalanjälkeä. Osa niistä voi olla käytettävissä jo ennen vuotta 2030, mikä on hankkeen tavoiteaikataulu. Esimerkiksi Polestar 0 -hankkeessa syntyviä rengasinnovaatioita hyödynnetään Nokian Renkaiden tuotteissa heti kun mahdollista, Soini jatkaa.

Nokian Renkaat on vastuullisuuden suunnannäyttäjä rengasalalla

Viime vuonna Nokian Renkaan esitteli Nokian Tyres Green Step -konseptirenkaan, joka koostuu 93 prosenttisesti kierrätetyistä tai uusiutuvista materiaaleista. Rengasalan pioneerina sähköautot ovat olleet Nokian Renkaiden kehitystyön keskiössä jo yli vuosikymmenen, ja yhtiön koko premium-rengasvalikoima on yhteensopiva sähköautojen kanssa.

Lue myös: Nokian Renkaat saavutti keskeisen ilmastotavoitteensa seitsemän vuotta etuajassa

– Nokian Renkaat on tehnyt paljon töitä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen ja energiatehokkaiden, ympäristöystävällisten renkaiden eteen. Heidän saavutuksensa, kokemuksensa ja osaamisensa ovat erittäin arvokkaita Polestar 0 -projektissa, kun teemme yhteistä tutkimusta kasvihuonepäästöjen poistamiseksi tässä hankkeessa. Odotan yhteistyötä Nokian Renkaiden kanssa tulevaisuuden auton kehittämiseksi, sanoo Hans Pehrson, Polestar 0 -hankkeen johtaja.

Nokian Renkaat avaa maailman ensimmäisen hiilidioksidipäästöttömän rengastehtaan vuonna 2024

Aiemmin tänä vuonna Nokian Renkaat vietti uuden tehtaansa peruskiven muurausta Oradeassa, Romaniassa. Valmistuttuaan tehdas tekee historiaa ja on maailman ensimmäinen hiilidioksidipäästötön rengastehdas.

Tehdas on alalla esimerkki kokonaisvaltaisesta lähestymisestä vastuullisuuteen, kuten vihreän energian käyttö ja energiatehokkaat ja automatisoidut prosessit. Lisäksi tehtaan tavoitteena on yhtiön Suomen- ja Yhdysvaltain-tehtaiden tapaan kierrättää tai hyödyntää kaikki tuotantojäte niin, että sitä ei päädy lainkaan kaatopaikalle.

Ensimmäiset renkaat Romanian-tehtaassa on määrä valmistaa vuonna 2024, ja kaupallinen tuotanto alkaa vuonna 2025.

Nokian Renkaiden tavoitteena entistä vastuullisemmat renkaat

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän