Nokian Renkaiden Romanian tehdasprojekti sai vetäjän

Susanna Tusa on nimitetty Nokian Renkaiden Romanian maajohtajaksi (General Director) ja Romanian tehdasprojektin vetäjäksi.

Nokian Renkaat aloitti maailman ensimmäisen hiilidioksidipäästöttömän rengastehtaan rakentamisen Romanian luoteisosassa sijaitsevaan Oradean kaupunkiin tänä keväänä.

Ensimmäiset renkaat on tarkoitus valmistaa tehtaassa vuoden 2024 jälkimmäisellä vuosipuoliskolla ja kaupallisen rengastuotannon arvioidaan alkavan alkuvuodesta 2025. Valmistuttuaan tehdas työllistää noin 550 henkeä.

Tusa on tehnyt pitkän ja monipuolisen uran Nokian Renkailla. Vuosina 2008–2020 hän toimi yhtiön lakiasiainjohtajana, jonka jälkeen hän otti vastuulleen logistiikan hankinnat globaalisti.

Vuodesta 2022 lähtien Tusa on vastannut henkilöautorenkaiden sopimusvalmistuksen käynnistämiseen liittyvistä järjestelyistä, kuten kumppanien valinnasta ja sopimusneuvotteluista.

Romanian maajohtajana ja tehdasprojektin vetäjänä hänen vastuisiinsa kuuluvat syyskuun alusta alkaen Nokian Renkaiden toiminnan vakiinnuttaminen Romaniassa sekä Romanian paikallisen johtoryhmän ja tehdasprojektin johtaminen. Susannan toimipiste on Oradeassa, Romaniassa.

6 miljoonaa rengasta vuodessa

Romaniaan rakennettava tehdas on osa Nokian Renkaiden globaalia toimitusverkostoa Yhdysvalloissa ja Suomessa sijaitsevien tehtaiden lisäksi. Tehtaan vuotuinen kapasiteetti on 6 miljoonaa rengasta, ja sitä on mahdollista laajentaa tulevaisuudessa.

Tuotanto keskittyy pääosin Keski-Euroopan markkinoille suunnattujen isojen henkilöautorenkaiden ja SUV-renkaiden valmistukseen. Tehtaan yhteyteen rakennetaan jakelukeskus renkaiden varastointia ja jakelua varten. Rakennettavaa pinta-alaa on yhteensä noin 100 000 m2.

Uudishankkeena rakennettavan tehtaan kokonaisinvestointi on noin 650 miljoonaa euroa, mikä lukeutuu viime vuosien merkittävimpiin investointeihin Romaniassa.

Nokian Renkaat on aloittanut rekrytoinnit tehtaalle Oradeassa ja sitä ympäröivässä Bihorin maakunnassa. Vuoden 2023 aikana palkataan henkilöstöä toimistotöihin, ja tuotantotyöntekijöiden rekrytoinnit käynnistyvät vuoden 2024 alkupuolella. Kaiken kaikkiaan tehtaalle tarvitaan noin 550 uutta työntekijää.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän