Nokian Linnavuoreen puhtaan energian laboratorio

AGCO, yksi maailman johtavista maatalouskoneiden ja täsmäviljelyteknologian kehittäjistä, valmistajista sekä jakelijoista ilmoittaa avaavansa yhdessä tytäryrityksensä AGCO Powerin kanssa ensimmäisen puhtaan energian laboratorion.

Laboratorio on osa 70 miljoonan euron investointia Nokian Linnavuoren tehtaaseen, ja se tukee innovatiivisten, maatalouskoneisiin tarkoitettujen akku- ja voimansiirtoratkaisujen kestävää kehitystä sekä testausta.

Linnavuoressa kehitetyillä ja valmistetuilla tulevaisuuden moottoreilla voidaan vähentää maailmanlaajuisia maatalouden päästöjä, sillä ne tulevat toimimaan vähähiilisellä tai hiilettömällä sähköllä, tai vähäisten hiilipäästöjen vaihtoehtoisilla polttoaineilla.

Vaikka hybridi- ja sähköajoneuvojen käyttö on lisääntynyt merkittävästi 2000-luvulla, työ- ja maatalouskoneiden kohdalla vaihtoehtoisen energian käyttöönotto on ollut hidasta.

Täyssähköisten maatalouskoneiden kokoa rajoittaa nykyisen akkuteknologian kapasiteetti, mutta AGCO Powerin laboratoriossa työskennellään tämän ongelman ratkaisemiseksi.

Myös toiminnasta vähennetään päästöjä

Työkoneista aiheutuvien päästöjen lisäksi AGCO pyrkii vähentämään voimakkaasti omasta toiminnastaan aiheutuvia päästöjä. Konsernilla on tavoitteena vähentää luokkien 1 ja 2 (Scope 1 ja 2) päästöjä 55 prosentilla vuoteen 2033 mennessä ja 90 prosentilla vuoteen 2050 mennessä.

Uuden sukupolven hiilineutraalien ja vähähiilisten koneiden kehittäminen on yrityksen kestävän kehityksen tavoitteiden painopisteenä, kun se pyrkii vähentämään luokan 3 (Scope 3) päästöjään.

Yrityksen keskeisiin tavoitteisiin kuuluvat yrityksen tuotevalikoiman hiilineutraalistaminen, tavarantoimittajien kannustaminen päästöjen vähentämiseen, maanviljelijöiden tukeminen vihreässä siirtymässä sekä työskentely toimialajärjestöjen kanssa maatalouskoneiden uusiutuviin ja vähähiilisiin polttoaineisiin liittyen.

Puhtaan energian laboratorion lisäksi Linnavuoreen rakentuu myös uutta tuotantotilaa niin sylinterinkansien kuin portaattoman voimansiirron (CVT) osien valmistamiseen sekä koulutus- ja vierailukeskus. Uudelleenkunnostettujen moottoreiden (remanufacturing) toimitilat laajenevat maalaamolla ja testaustiloilla.

Uudisrakennukset kattavat yhteensä 11 000 neliömetrin alueen. Osa rakennuksista avataan tänä vuonna ja muiden on määrä olla käyttövalmiina vuonna 2025.

Lue myös

Mittava investointi mahdollistaa puhtaan energian laboratorion rakentamisen Linnavuoren tehtaalle

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän