Nissan on julkistanut Tokion autonäyttelyssä uuden Nissan IMx -sähköautokonseptinsa

 

26.10.2017 10.15

Nissanin uutuuskonsepti on itseohjautuva crossover-malli, jonka toimintamatka Nissanin mukaan yhdellä latauksella on yli 600 kilometriä.

Konseptiauto antaa viitteitä siitä, mitä yhtiön Nissan Intelligent Mobility -visiolta on lupa odottaa tulevaisuudessa.

Visio ohjaa Nissanin päätöksiä sen suhteen, mistä autot saavat käyttövoimansa, kuinka niillä ajetaan ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa.

Nissan IMx:n teknologiavarustelun ytimessä on Nissanin Propilot-järjestelmän tulevaisuuden versio, joka mahdollistaa täysin itseohjautuvan ajamisen.

Propilot-ajotilan ollessa valittuna järjestelmä vetää ohjauspyörän kojelaudan sisään ja kallistaa kaikki istuimet. Tämä tuo lisätilaa kuljettajalle.

Kun manuaalinen ajotila otetaan käyttöön, ohjauspyörä ja istuimet palautuvat alkuperäisiin asentoihin ja auton hallinta siirtyy saumattomasti takaisin kuljettajalle.

Uusi sähköautoalusta

Ajon aikana täysin päästötön Nissan IMx -konseptiauto perustuu Nissanin uuteen sähköautoalustaan, joka on suunniteltu parasta mahdollista taloudellisuutta silmällä pitäen.

Lattia on täysin tasainen, mikä tuo lisätilaa matkustamoon ja parantaa ajodynamiikkaa.

Konseptin kaksi sähkömoottoria on sijoitettu eteen ja taakse, joten auto on nelivetoinen. Yhdessä moottorit tuottavat tehoa 320 kilowattia ja vääntöä peräti 700 newtonmetriä.

Ne saavat käyttövoimansa suurikapasiteettisesta akusta, joka on suunniteltu kokonaan uudelleen energiatiheyden optimoimiseksi.

Uusi akku takaa yli 600 kilometrin toimintamatkan yhdellä latauksella.

Pysäköi itsensä automaattisesti

Nissan IMx integroituu osaksi yhteiskunnan infrastruktuuria saumattomasti. Kun IMx on kuljettanut omistajansa vaikkapa lentokentälle, se voi pysäköidä itsensä paikkaan, jossa sen on mahdollista kytkeytyä paikalliseen sähköverkkoon.

Sitten se voi toimia pienimuotoisena voimalaitoksena, joka palauttaa energiaa verkkoon. Kun omistaja palaa matkaltaan, Nissan IMx noutaa hänet kentältä.

Koko prosessi sujuu saumattomasti ja taloudellisesti entistä suuremman akkukapasiteetin ja autoon integroidun yhteysteknologian, kuten Seamless Autonomous Mobility ‑teknologian, ansiosta.

Mittariston toimintoja hallitaan silmien liikeillä

IMx-konseptiauton matkustamon suunnittelussa on tavoiteltu samaa tilan ja avoimuuden tuntua kuin perinteisessä japanilaisessa talossa.

OLED-panoraamamittariston taustalla näkyy kuva auton ympäristöstä. Mittariston alla on erillinen, puun pintakuviota jäljittelevällä kehyksellä varustettu näyttö, joka laajenee ovien sisäpaneeleihin.
 
Autossa hyödynnettyjen tekoälyratkaisujen ansiosta kuljettaja voi hallita mittariston toimintoja silmien liikkeillä ja eleillä.

Tämä intuitiivinen käyttöliittymä vähentää fyysisten hallintalaittei

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here