Neste pienentää hiilijalanjälkensä kotimaisen tuulisähkön avulla

Neste on sitoutunut pienentämään oman tuotantonsa hiilijalanjälkeä nopeammin kuin EU:n ilmasto- ja energiatavoitteet velvoittavat. Yksi konkreettinen esimerkki ilmastotyöstä on Nesteen solmima pitkäaikainen tuulivoimasopimus energiayhtiö Fortumin kanssa.

– Liiketoimintamme keskittyy päästöjen vähentämiseen ja kiertotalouden vauhdittamiseen yhteiskunnassa. Olemme asettaneet kaksi kunnianhimoista ilmastotavoitetta osana strategiaamme. Sen lisäksi, että tarjoamme asiakkaillemme uusiutuvia ja kiertotalousratkaisuja, olemme sitoutuneet pienentämään oman tuotantomme hiilijalanjälkeä. Sijoitukset kotimaiseen uusiutuvaan energiaan ovat osa tätä. Olemme tehneet pitkään yhteistyötä Fortumin kanssa, ja tämä ensimmäinen tuulivoimasopimus vain syventää kumppanuuttamme, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker.

Neste tulee ostamaan noin 70 % parhaillaan Pohjanmaalle Närpiöön rakennettavan Kalaxin tuulipuiston tuotannosta 12 vuoden sopimuksella. Sopimuksen kokonaiskapasiteetti on yli 60 MW ja sen tuottama energia vastaa noin 20 % Nesteen Porvoon ja Naantalin toimipisteiden sähkönkulutuksesta. Tuulisähkön toimituksen on arvioitu alkavan alkuvuodesta 2021.

Tuulivoima ei aiheuta päästöjä ilmaan, maahan tai veteen. Tuulivoimaan siirtyminen vähentää Nesteen tuotantolaitosten sähkönhankinnan epäsuoria hiilidioksidipäästöjä vuositasolla noin 40 kilotonnia.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here