Jo toinen maailmanmestaruus suomalaisella Thor-kilpamoottorilla

Viikonloppuna 18.-19.10. ajettiin Time Attackin maailmanmestaruuskilpailu WTAC (World Time Attack Challenge) Australian Sydneyssä.

Time Attack on Formuloiden jälkeen nopein rataluokka maailmassa ja esimerkiksi suomalaisten ratojen rataennätykset ovat Time Attack -kuljettajien hallussa.

Nopeimman kilpaluokan maailmanmestaruuden voitti RP968 ajalla 1.19,277. Tämä oli samalla uusi rataennätys, mikä rikottiin n. 0,6 sekunnilla viime vuoteen nähden. Edellinen rataennätys oli myös samalla tiimillä. Eroa kakkossijaan oli 2,5 sekuntia ja ero oli suurin piirtein sama kuin viime vuonna.

RP968 on Porsche 968 vakiokorin pohjalle rakennettu Time Attack Pro-luokan kilpa-auto (vastaa säännöiltään Suomen Unlimited-luokkaa). Auton moottorina on suomalinen Thor-kilpamoottori.

– Moottori oli sama Elmer Racing Thor -moottori kuin viime vuonna. Viime vuoden ajodatan ja osien analysoinnin perusteella tehtiin siihen pieniä parannuksia. Tiimi vaihtoi lisäksi moottoriin isomman ahtimen ja suuremman ilmavirtauksen myötä moottori sai lisää tehoreservejä käyttöönsä, kertoo Oskar Elmgren Elmer Racingistä.

Tällä hetkellä Elmer Racing neuvottelee useamman tallin kanssa yhteistyöstä liittyen Thor-moottoreihin. Myös uuteen tuotteeseen liittyen aloitettiin keskustelut kansainvälisen Turbosmartin kanssa. Tarkoituksena yhdistää Elmer Racing:in billet kollektori-osaaminen ja Turbosmartin hukkaportit.

https://www.worldtimeattack.com/
https://elmerracing.com

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here