Nelivetoinen Toyota Proace nyt ennakkomyynnissä — ensimmäiset autot Suomeen alkuvuodesta

Toyota Proace -pakettiautomallisto täydentyy nelivetoisella 4×4-malliversiolla. Ennakkomyynti on nyt käynnissä ja ensimmäiset autot saapuvat Suomeen alkuvuodesta 2021, todetaan Toyotan tiedotteessa.

Niin kutsutun tonniluokan pakettiautoista myydään Suomessa valtaosa perinteisesti etu- tai takavetoisina malliversioina.

Tiettyihin käyttötarpeisiin neliveto on kuitenkin perusteltu ratkaisu parantamaan niin turvallisuutta kuin takaamaan perillepääsyn. Ammattilaisten työkalut eivät saa sakata pahoissakaan paikoissa, joten Toyota esittelee Proace-mallistoon nelivetoisen 4×4-malliversion.

Proace 4×4 -mallin nelivetojärjestelmä on toteutettu takatasauspyörästön yhteydessä olevalla viskokytkimellä.

Kuva: Toyota.

Normaaleissa ajotilanteissa malli on etuvetoinen kuten muutkin malliversiot, mutta mikäli etupyörien ote lipeää, pystytään viskokytkimen avulla välittämään taka-akselille jopa 50 % käytössä olevasta vääntömomentista.

Kun lisäksi vetoluistonesto on optimoitu toimimaan auton kaikissa neljässä kulmassa, ei eteneminen pysähdy ensimmäiseen kuralätäkköön.

Halutessaan kuljettaja voi valita Eco-ajotilan, jolloin jakovaihteisto jättää koko takavedon viskokytkimineen vapaalle. Tällöin polttoainetaloudellisuus ei koe merkittäviä muutoksia etuvetoisiin malleihin verrattuna.

Ulkoa päin Toyota Proace 4×4 -mallin erottaa 20 mm korkeammasta jousituksesta, mikä lisää suoraan auton maavaraa. Tämän lisäksi mallin varustukseen kuuluu pohjapanssari moottorin, vaihteiston sekä jakovaihteiston alle.

Uusi Toyota Proace 4×4 -malli on saatavilla 2.0 D 120 -moottorin ja L2-korimallin yhteyteen. 4×4-malli on aina viisiovinen, ja takana siinä on lasitetut sekä pyyhkijöillä, pesureilla ja takalasinlämmittimellä varustetut pariovet.

Katso tästä muita juttuja Toyota Proacesta.

Viimeksi mainittujen sijaan saatavilla on myös yläreunastaan saranoitu takaluukku.

Toyota Proace 4×4 -mallin autoverollinen hinta on 42 944 euroa. Ennakkomyynti on käynnistynyt ja ensimmäiset autot saapuvat Suomeen alkuvuodesta 2021.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!