Nelivetoinen katumaasturi alle 20 000 €

Kuva: Suzuki.

3.1.2018 19.05

Suzuki Vitara GL tuo mahdollisuuden ostaa tilava nelivetoinen katumaasturi alle 20 000 eurolla.

Maahantuojan mukaan perusmallista löytyvät kaikki tarpeelliset varusteet ja enemmän ylellisyyttä haluava voi valita 2 600 euroa kalliimman Vitara GL+ -mallin.

Maastoajoon sopiva neliveto

Uudessa Suzuki Vitara GL:ssä on 1,6-litrainen vapaasti hengittävä moottori, joka kehittää 88 kW (120 hv) ja 156 Nm vääntömomentin.

Kevytkäyttöisen vaihteiston kautta voima siirretään Suzukin AllGrip-nelivetojärjestelmään. Hyvissä olosuhteissa ajetaan polttoainetta säästäen etuvedolla, mutta joko automaattisesti tilanteen niin vaatiessa tai kuljettajan valinnan mukaan voima välitetään kaikille neljälle pyörälle.

Allgrip-nelivedossa kuljettaja voi valita sopivimman neljästä ajotilasta.

Auto-asennossa elektroniikka päättää voimanjaosta antureilta saamiensa tietojen perusteella. Havaitessaan jonkun pyörän luistavan järjestelmä kytkeytyy automaattisesti nelivedolle.

Sport-asennossa takapyörille kohdistetaan lisää voimaa ja moottori reagoi herkemmin kaasupolkimen liikkeisiin.

Snow-asento on parhaimmillaan lumella ja liukkaalla kelillä.

Lock-asento lukitsee voimanjaon tasan etu- ja takapyörien kesken ja tämä ajotila sopii parhaiten vaikeisiin olosuhteisiin ja maastoajoon.

Hankalissa paikoissa ajoa helpottavat lisäksi mäkilähtöavustin ja alamäkihidastin.

Kattava perusvarustelu

Uuden Suzuki Vitara GL:n hinta on saatu erittäin houkuttelevaksi vähentämällä siitä joitakin ulkonäköön vaikuttavia ja ylellisyyttä tuovia varusteita. Jäljellä on kuitenkin kattava perusvarustelu, eikä turvallisuudesta ole tingitty.

Vakiovarustelistalla ovat sähkösäätöiset ulkopeilit, sähkötoimiset ikkunannostimet edessä, kauko-ohjattava keskuslukitus, ilmastointilaite ja radion ja cd-soittimen yhdistelmä Bluetoothilla. Mittariston yhteydessä on Vitara-malleista tuttu monipuolinen ajotietokone.

Ohjauspyörässä on korkeus- ja etäisyyssäätö ja etuistuimissa on korkeussäätö. Istuinlämmitys lisää mukavuutta kylmillä ilmoilla. Turvatyynyjä on seitsemän mukaan lukien kuljettajan polviturvatyyny.

Lisävarusteita GL+-mallilla

Seuraavalla askelmalla Vitara-mallisarjassa on Vitara GL+. Siinä ovat ulkonäköä kohentamassa tuumaa GL-mallia suuremmat 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, etusumuvalot, tummennetut takalasit ja hopeanväriset kattokaiteet.

Kojelaudassa on 7-tuumaisella kosketusnäytöllä varustettu Suzuki Smart Audio, jossa on peruutuskamera ja johon voi yhdistää helposti älypuhelimen.

Ilmastointi on automaattinen, sähköiset ikkunannostimet ovat myös takaovissa ja ulkopeileissä on lämmitys. Lisäksi ohjauspyörä on nahkapäällysteinen ja ajamista helpottaa mukautuva vakionopeudensäädin, jonka katkaisimet on sijoitettu ohjauspyörään.

Suzuki Vitara -mallisarjan täydentävät ylellisyyttä korostava GLX sekä urheilullisuutta painottava S. Kaikkiin Vitaroihin GL-mallia lukuun ottamatta voi valita automaattivaihteiston.

Uuden Suzuki Vitara GL:n myynti on alkamassa ja sen voi hankkia omakseen 19 990 eurolla (plus toimituskulut).

Katso tästä Vitaran hinnasto

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here