Nämä autot kiinnostavat Kamuxin verkkosivuilla

8.9.2018 18.30

Syksy ei ole viilentänyt suomalaisten autokuumetta. Käytettyihin autoihin erikoistuneen Kamuxin verkkosivuilla oli vipinää myös elokuussa, kun autokansa tutkaili sopivia menopelejä, usein arki-iltaisin. Katumaasturit ja suuret moottorit kiinnostivat, todetaan Kamuxin tiedotteessa.

Elokuussa suomalaisia kiinnostivat niin nelivedot kuin suurimoottoriset henkilöautot, usein katumaasturina tai farmarina. Katsotuimmaksi malliksi nousi tunnetun sporttisen klassikon Jaguar XF.

‒ Merkillepantavaa on se, että vaikka elokuussa suosituimpien listalla ovat monet tutut ja arvostetut merkit, suomalaiseen tapaan niissäkään ei lähdetty hulluttelemaan, vaan pidättäydyttiin maltillisemman hintaluokan malleissa. Hintojen vaihteluväli katsotuimmissa malleissa on melko suuri, ja arkeen luksusta tuovan menopelin voikin saada kohtuuhintaan muutaman vuoden vanhempana. Kolmen katsotuimman mallin alin hinta vaihteli 5 500 ja 20 000 euron välillä, toteaa Kamuxin maajohtaja Tommi Iiskonmäki.

Muskelia maanteille

Eniten katsottu yksittäinen auto oli Ford F150 Shelby, melkoinen muskelihirmu, jolla oli hintaa lähes 140 000 euroa. Hinnastaan huolimatta tämä pick-up sopi hyvin elokuussa kiinnostaneiden autojen joukkoon.

‒ Ford F150 Shelby on näyttävä ja tehokas auto, jossa lava-autosta kuoriutuu urheiluauto, jossa hevosvoimia riittää. Tällaiset erikoislaatuiset autot kiinnostavat asiakkaita netissä ja myymälässä niistä tulee someen selfien ottajien suosikkeja, Iiskonmäki kertoo.

Autot kiinnostavat maanantaisin ja arki-iltasin

Kamux.fi-sivustolla viihdytään erityisesti iltaisin maanantaista torstaihin 17-22, jolloin autoja katselee joka tunti yli keskimäärin 13 000 suomalaista.

‒ Autojen katselu tuntuu olevan arjen aherrusta tasapainottava asia, sillä ruuhkaa sivustolla on myös maanantaiaamusta lähtien pitkälle iltaan. Ehkä se tuo mukavasti taukoja päivään viikonlopun jälkeen. Ja ainahan on kiva haaveilla mahdollisesta unelma-autosta, jatkaa Tommi Iiskonmäki.

Kamux.fi-sivujen TOP 10 katsotuimmat mallit elokuussa 2018

 1.  Jaguar XF
 2. Mazda CX 5
 3. BMW 530
 4. Kia Sportage
 5. Toyota Auris
 6. Volvo XC70
 7. BMW Z4
 8. Toyota RAV4
 9. Alfa Romeo GT
 10. BMW 525

 

Kamux.fi-sivujen TOP 10 katsotuimmat merkit elokuussa 2018

 

 1. Mercedes-Benz
 2. BMW
 3. Volkswagen
 4. Volvo
 5. Audi
 6. Ford
 7. Toyota
 8. Škoda
 9. Opel
 10. Nissan

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here