Mika Häkkinen: "Turvakaaren lisääminen hyvä asia"

24.11.2017 17.50

Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari, Unibetin F1 Insider Mika Häkkinen ottaa uudessa kolumnissaan kantaa ensi kaudella käyttöön otettavasta halo-turvakaaresta.

– Eräs vuoteen 2018 liittyvä asia, josta takuulla puhutaan viikonloppuna, on halo-turvakaaren tulo. Se päättää täysin avoimen ohjaamon aikakauden Formula ykkösissä, ja tiedän, että moni vastustaa sitä, Häkkinen toteaa kolumnissaan.

– Kuljettajien turvallisuus on minulle tärkeää, ja jos halo lisää turvallisuutta, tuen sitä sataprosenttisesti. Olen varma, että FIA on tehnyt huolellisesti tarvittavat testit varmistaakseen, että halo parantaa turvallisuutta kaikissa olosuhteissa. Sen takia on täysin perusteltua, että halo lisätään autoihin kuljettajien turvallisuuden lisäämiseksi.

– Itse käyttäisin seuraavaa vertausta: jos asettaa lapsensa polkupyörän satulaan ja tietää, että saatavilla on kypärä, se laitetaan lapsen päähän. Lapsen haluaa palaavan kotiin turvallisesti. Kypärää ei laiteta syrjään ajatellen, että ennen sellaista ei ollut, joten enpä välitä turvallisuudesta nytkään.

– Samalla tavoin jos olet F1-fani ja kannatat tiettyä kuljettajaa, haluatko, että kuljettajallasi on paremmat mahdollisuudet selvitä pahasta onnettomuudesta? Haluatko, että suosikkikuljettajasi voi painaa kovempaa, koska hän tietää, että se on entistä turvallisempaa? Vastauksen on tietysti oltava kyllä, muuten sinun on tarkkaan mietittävä, minkä takia seuraat Formula ykkösiä.

– Haluamme nähdä hienoa kilvanajoa, ohituksia ja kuljettajia puristamassa äärirajoille. Jos halo auttaa heitä selviytymään, se on hyvä asia. Halo ei vähennä kilvanajoa. Tulemme yhä näkemään isoja onnettomuuksia ja hiilikuidun paloja ilmassa sekä saamaan paljon puhuttavaa. Mutta ainakin kuljettaja voi palata kotiin perheensä luo. Jos se ei ole riittävän hyvä syy ottaa halo käyttöön, en tiedä mikä on, Häkkinen päättää kolu

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here