Mika Häkkinen: "Mercedeksellä kova savotta edessä"

26.4.2018   09.56

Mika Häkkinen povaa peliyhtiö Unibetin kolumnissaan loppukaudesta jännittävää ja yllätyksellistä, sillä kärkitiimien erot ovat tasaantuneet. Häkkinen mielestä Mercedeksellä on kova työ edessään.

Laajemmassa kontekstissa opimme viime F1-kisasta sen, että kausi 2018 on aidosti jännittävä. Joidenkin mielestä laji on viime vuosina muuttunut hieman tylsäksi ja ennalta arvattavaksi, mutta näin ei enää voi sanoa.

Ferrari voitti kaksi ensimmäistä kilpailua, Red Bull vei ykköstilan Shanghaissa eikä Mercedes ole vielä voittanut kisaakaan. Kaikki on epävarmaa, mikä on mahtavaa.

Minusta lisääntynyt jännitys johtuu kahdesta syystä. Ensinnäkin Pirelli toimittaa nyt enemmän rengasseoksia, ja ne ovat pehmeämpiä kuin ennen.

Se johtaa siihen, että kullakin renkaalla on kapeampi suorituskykyikkuna, mikä näyttää olevan Mercedeksen kompastuskivi.

Heillä on ennenkin ollut asian suhteen vaikeuksia, mutta tänä vuonna sen huomaa entistä paremmin. Sen sijaan Ferrari ja Red Bull ovat hyötyneet tästä.

Toinen syy lajin balanssin muutokseen on se, että tietyt tärkeät tekniset säännöt ovat säilyneet samoina, ja ajan mittaan huipputallien suorituskyky on tasaantunut.

Mercedes teki kotiläksynsä hyvin neljä vuotta sitten, jolloin hybridimoottorisäännöt astuivat voimaan, ja talli sai siitä ison edun.

Uudet säännöt myös rajoittivat kehitystyön ja testauksen määrää, joten kilpailijoilla vei jonkin aikaa kuroa etumatka kiinni. Näyttää siltä, että meillä on nyt kolme tallia, jotka pystyvät voittamaan kisoja. Se on loistava uutinen.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Ferrari ei ole yhtäkkiä ottanut suurta kehitysloikkaa eikä Mercedes askelta taaksepäin.

Formula 1 on niin monimutkainen laji, että tulokset heijastelevat tiimien satojen insinöörien työtä. Siten jokainen ratkaisu tai ongelma on monen eri ihmisen ajatusten tulos.

Tämän monimutkaisuuden valossa en odota Mercedeksen palaavan hallitsevaan asemaansa kovin helposti. Tulevissa kisoissa luvassa on lisää odottamattomia tuloksia.

Mika Häkkinen, Unibet F1 Insider

Lue myös nämä


Mika Häkkinen: ”Erilaisella Ferrarin taktiikalla Kimi olisi jo voittanut”

Mika Häkkinen: ”Hyväksi ohittajaksi tulee vain harjoittelemalla”


Mika Häkkinen: ”F1-kaudesta tulee jännittävä – mikään talli ei näytä erityisen heikolta!”


Mika Häkkinen: ”F1-sarjan tekniset sääntömuutokset tärkeitä”


Mika Häkkinen uskoo Bottaksen nousuun!


Mika Häkkinen: ”F1-sarjan uusi moottorisääntö on uskomaton haaste”


Mika Häkkinen: ”Varikkopysähdykset otettava syyniin!”


Mika Häkkinen: ”Bottas olisi voittanut kisan, jos kierroksia olisi ollut muutama lisää!”JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän