Mika Häkkinen Australian onnettomuudestaan: ”Perheen tuki oli ylivoimaisesti tärkein elementti”

Vakavasta kallonmurtumasta vuoden 1995 onnettomuutensa jälkeen kärsinyt F1-maailmanmestari muistelee uudella videolla kauhun hetkiään Adelaiden katuradalla ja sairaalassa.

Formula 1 -kausi käynnistyy tänä viikonloppuna Australian gp:llä. Mika Häkkisellä on hyvin kaksijakoiset muistot kyseisestä kilpailusta.

Vuoden 1998 gp:n voiton lisäksi formulakansa muistaa hyvin Häkkisen dramaattisen onnettomuuden F1-kauden 1995 päätöskisan harjoituksista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Niin muistaa myös Häkkinen.

– Auto lähti täysin hallinnasta. Tiesin heti, ettei mitään ollut enää tehtävissä. Vauhti oli niin sairaan kova, että kaikki tapahtui lopulta silmänräpäyksessä, Häkkinen muistelee Adelaiden radalla sattunutta vakavaa ulosajoaan Unibetin uudella videolla.

– Muistan tietysti sen osuman seinään. Ja kuinka sen jälkeen huomasin, etten pysty liikuttamaan enää jalkojani tai käsiäni. Sitä seurasi kova kipu, ja sitten olinkin jo unten mailla. Seuraavaksi heräsin sitten vasta sairaalassa.

Katso tästä muut Mika Häkkisen jutut.

Koomaan vaipuneen Häkkisen kallo murtui onnettomuudessa, minkä lisäksi muun muassa hänen kasvojensa toinen puoli oli halvaantunut.

– Koomasta herättyäni oloni oli todella huono. Oksentelin koko ajan vain verta, enkä tiennyt mitä tapahtuisi. Se oli yhtä helvettiä. Mä olin henkisesti ihan rikki, Häkkinen muistelee kauhun hetkiään Adelaiden sairaalassa.

Pitkän sairaala- ja kuntoutushoidon myötä Häkkinen kuitenkin toipui onnettomuudesta. Hän palasi McLareninsa rattiin jo F1-kauden 1996 avauskilpailussa, Melbournen radalle siirtyneessä Australian gp:ssä.

– Se tuki, jonka sain perheeltäni oli ylivoimaisesti tärkein elementti, jonka takia pystyin tulemaan takaisin ja ajamaan kilpaa. Jotta voit voittaa maailmanmestaruuden tuollaisen onnettomuuden jälkeen, täytyy henkisen palautumisen olla todella voimakasta, Häkkinen kertoo.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here