Mies vangittiin ja hänen autonsa takavarikoitiin toistuvien rattijuopumuksien takia

26.7.2018 19.40

Satakunnan käräjäoikeus vangitsi maanantaina 47- vuotiaan miehen törkeästä rattijuopumuksesta. 

Hänen epäillään syyllistyneen kesä- ja heinäkuun aikana neljään törkeään rattijuopumukseen ja viiteen kulkuneuvon kuljettamineen oikeudetta Porin alueella.

Ensimmäisen kerran kesän aikana mies jäi kiinni 9.6.2018 ja miehen verikokeen tulos oli 2,7 promillea. Tällöin hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Samainen mies jäi kiinni viikon päästä poliisien huomattua liikenteessä auton, joka oli kääntyessään lähellä törmätä vastaantulevaan autoon. Mies puhalsi poliisin alkometriin 2,2 promillea.

Seuraavaksi heinäkuussa mies jäi kiinni puhaltaen törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat, ja samana päivänä myöhemmin poliisi nappasi miehen kiinni kahdesti ajokortitta ajosta.

Viimeinen käänne oli 20.7.2018 jolloin mies kääntyessään kaupan pihaan törmäsi autollaan toisen auton etukulmaan.

Mies puhalsi jälleen törkeän rattijuopumuksen ylittävän rajan. Törkeän rattijuopumuksen veren alkoholipitoisuuden raja on 1,2 promillea.

– Miehen toiminta oli omiaan aiheuttamaan vaaraa sekä itselleen, että muille tielläliikkujille. Olisi mahdollista, että vapaana ollessaan, hän jatkaisi tätä rikollista toimintaa, kertoo poliisi.

Poliisi on takavarikoinut epäillyn rikoksentekovälineen eli miehen omistaman henkilöauton.

Rikoksista epäilty odottaa tässä vaiheessa esitutkinnan valmistumista, syyteharkintaa ja asian oikeuskäsittelyä tutkintavankeudessa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here