Tanskassa suomalaistenkin autot voidaan takavarikoida valtiolle!

Tanska kiristi muutama vuosi sitten määräyksiä piittaamattomuudesta liikenteessä huomattavasti ja nyt maasta on kantautunut lukuisia varoittavia esimerkkejä asiasta, todetaan Autoliiton tiedotteessa.

Lain mukaan kuljettaja menettää ajoneuvon valtiolle, jos nopeusrajoitus ylitetään yli sadalla prosentilla eli ajetaan esimerkiksi 60 km/h alueella 121 km/h tai 30 km/h alueella 61 km/h, tai ajetaan yli 220 km/h millä tahansa nopeusrajoitusalueella.

Sama sääntö on voimassa, jos alkoholipitoisuus ylittää kaksi promillea tai kuljettaja syyllistyy vakavia henkilövahinkoja aiheuttaneeseen onnettomuuteen alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena.

Mielenkiintoinen asia on se, että ajoneuvon menettää riippumatta siitä, kuka sen omistaa.

”Meidän korviimme ei ole vielä kantautunut tietoa suomalaisista, jotka olisivat menettäneet ajoneuvon Tanskan valtiolle, mutta esimerkiksi moni saksalainen on palannut Tanskasta kotiin ilman autoa. Muun muassa eräs saksalainen menetti ystävältään lainaamansa Porschen ajettuaan ylinopeutta”, Autoliiton matkailupäällikkö Susanna Suokonautio-Hynninen kertoo.

Lue myös

Poliisi takavarikoi viritetyn mopon!

Poliisi takavarikoi karkuun ajaneen miehen auton

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

4 KOMMENTIT

 1. Samanlainen laki pitää luoda suomeenkin. Loppuu tuo rälläminen. Valtiolle tuloja kun myydään nämä autot.

  • Kaiken maailman katkeria maantiejarruja ja impivaaralaisia on Suomi täynnä.

   Suomeen pitää saada Itävallan tyylinen laki. Siellä koko ajan tallentavasta kojelauta kamerasta voi tulla jopa 25000 euron sakko.

   Loppuu wannabe-kyttien jarruttelu siihen.

 2. Lainaus uutisesta:
  ”Mielenkiintoinen asia on se, että ajoneuvon menettää riippumatta siitä, kuka sen omistaa.”

  En kannata tuollaista kerrasta poikki -lakia ja etenkin tuo lainattu kohta on epäoikeudenmukainen.

 3. Jos on pakko ajaa lujaa, auto kannattaa siis varastaa. Autovarkaudesta saatu tuomio on pelkkä vitsi ja varsinaisen menetyksen kokeekin lopulta vain omistajan vakuutusyhtiö.

  Jos taas käy kuten jutussa että menettää ystävältään lainatun auton, ystävän on tehtävä varmuuden vuoksi varkausilmoitus ja jos mitään ei satu, peruttava se kun saa autonsa takaisin. ”Varas” maksaa toki jonkun satkun sakkoa, mutta menetys jää murto-osaan verrattuna auton menetykseen.

  Auton takavarikoiminen kertarikkeestä on viraranomaiselta eli valtiolta törkeää vallankäyttöä, joten kaikki temput sen torjumiseksi ovat moraalisesti sallittuja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän