Mika Häkkinen: "Sebastian Vettelin virhe sunnuntaisessa Saksan osakilpailussa oli paha"

26.7.2018 20.10

Unibetin F1-insider Mika Häkkinen analysoi uusimmassa kolumnissaan Saksan osakilpailua, jossa keskustelua herätti muun muassa Sebastian Vettelin ulosajo.

– Kaikki tekevät virheitä, mutta Sebastian Vettelin virhe sunnuntaisessa Saksan osakilpailussa oli paha, Häkkinen toteaa.

En ihmettele, että hänestä tuntui kamalalta. Hänellä oli mahdollisuus voittaa Hockenheimin kisa kotiyleisönsä edessä ensimmäistä kertaa ja lisätä johtoaan kuljettajien MM-sarjassa. Huippukuskien kuuluu välttää virheitä, etenkin vaikeissa olosuhteissa.

Toisaalta kärjessä ajava on usein se, joka kokee olosuhteet ensimmäisenä, ja tietenkin yleensä on vielä hieman nopeampi kuin muut.

Silloin kuljettaja on omillaan saaden kenties joitain neuvoja tai ohjeita tallilta, mutta mielestäni muuttuvissa olosuhteissa on suuri todennäköisyys sortua virheisiin.

En yritä sääliä hänen kohtaloaan, mutta vaikeissa olosuhteissa on helppo tehdä virhe Sachs-mutkassa, jossa Sebastiankin luisui ulos radalta.

Radan tasaisissa kohdissa on jarrutettava varovasti ja vapautettava jarru ennen kuin muuttuva pystykallistuma saattaa saada pyörät lukkiutumaan. Kun Sebastian ajoi ulos, näki ettei mitään ollut tehtävissä. Jarrut eivät hidastaneet häntä, ja hän oli pelkkä matkustaja.

Miten hän toipuu siitä?

Uskon, että hän on jo toipunut. Hän tietää, että hänellä on nopea auto ja erittäin kilpailukykyinen paketti. Hänellä riittää taitoja, ja talli on todella motivoitunut. 

Heidän täytyy vain välttää virheitä ja saalistaa tarvitsemiaan voittoja. Olen varma, että he ovat taas Unkarissa valmiita taistelemaan voitosta.

Mika Häkkinen, Unibet F1 InsiderJÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here