Mercedes-Benzillä sähköautojen osuus jo yli 10 prosenttia kokonaismyynnistä

Mercedes-Benz Group AG teki ensimmäisen vuosineljänneksen aikana vahvan tuloksen sekä taloudellisesti että automyynnissä, todetaan yhtiön tiedotteessa.

Ryhmän liikevaihto tammi-maaliskuun välillä kasvoi 8 prosenttia ja oli 37,5 miljardia euroa, kun lukua verrataan tammi-maaliskuuhun 2022.

Vertailukelpoinen liikevoitto oli 5,5 miljardia (+5 %) ja liikevoitto 4 miljardia (+12 %). Tulos laskettuna osaketta kohti nousi 3,69 euroon (+13 %).

Mercedes-Benz-henkilöautoja myytiin maailmanlaajuisesti alkuvuoden aikana yli puoli miljoonaa eli 503 483 autoa (+3 %). Lataushybridejä näistä oli 91 698 ja täyssähköautoja 51 639 kappaletta.

Hybridien myynti kasvoi vuoden takaisesta 24 ja sähköautojen peräti 89 prosenttia.
Sähköautot saavuttivat jo yli 10 prosentin osuuden valmistajan maailman laajuisesta kokonaismyynnistä. Sähköautojen markkina-alueista Eurooppa on ehdoton ykkönen.

Tuloksen ja myynnin hyviin lukuihin vaikuttivat erityisesti G-sarjan, Mercedes-AMG:n sekä Mercedes-Maybachin vahvat menekit. Uusimpana mallina esiteltiin Mercedes-Maybach EQS SUV Shanghain autonäyttelyssä huhtikuussa.

Mercedes-Benzin G-sarja ylitti merkittävän virstanpylvään

Uusilla Mercedes-Benzin E-sarjan lataushybrideillä jopa 115 kilometriä sähköllä

Maybachin ensimmäinen täyssähkömalli julkistettiin Shanghaissa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän