Maineikas Toyota Supra tekee paluun

7.3.2018 15.55

Toyota GR Supra -konsepti saa maailmanensi-iltansa Geneven autonäyttelyssä. Konsepti juhlistaa nimellään ja luonteellaan Toyotan legendaarista urheiluautoa.

Supran nimi herättää monelle tunteita ja muistoja. Sillä on edelleen vannoutunut käyttäjäkuntansa huolimatta siitä, että sen tuotanto päättyi 15 vuotta sitten.

Ensiesiintymisensä nimi koki toisen sukupolven Toyota Celican suuremman ja voimakkaamman mallin yhteydessä vuonna 1978. 

Tätä A40-mallia seurasi kolme Supra-sukupolvea: A60 vuonna 1981, A70 vuonna 1986 ja lopulta A80 vuonna 1993.

Etumoottorinen ja takavetoinen GT-malli oli tuolloin Toyotan voimakkain sarjatuotantoauto. Eritoten neljännen sukupolven A80-malli keräsi huomattavaa mainetta moottoriurheilussa voittaen muun muassa Japanin All-Japan GT –cupin neljästi.

Toyota Gazoo Racingin suunnittelema

Toyota Gazoo Racingin suunnittelema konsepti perustuu kaksioviseen, kompaktiin korimalliin ja hyödyntää useita kehittyneitä keveitä komponentteja varmistaen etumoottori/takaveto-yhdistelmän toimivuuden kaikissa ajotilanteissa. 

Konseptin mottona voisi olla ”fun to drive” ja numero ”90” ovissa kertoo Supran viidennen sukupolven olevan tulossa.

Konsepti on uskollinen Toyota Motor Corporationin, Kiichiro Toyodan periaatteelle jonka mukaan kilpa-autoilun haasteet suorituskyvylle ja luotettavuudelle auttavat suunnittelemaan alati parempia autoja kaikille ollen kuitenkin jännittävä ja kiinnostava moottoriurheilua seuraaville.

Kilpa-autokonseptin näyttävin piirre on suuri takaspoileri. Se, kuten koko korirakenne on tehty vahvoista mutta kevyistä komposiittimateriaaleista. Tuulilasi ja sivuikkunat ovat polykarbonaattia.

Konseptin jousitusta on madallettu, mutta siinä käytetään tuotantomallin komponentteja. Alla on Michelinin kilparenkaat sekä BBS-kilpavanteet keskimutterikiinnityksellä. Jarrukomponentit ovat Brembo Racing –sarjaa.

Ohjaamo on varustettu kilpamittaristolla sekä OMP:n istuimella sekä ohjauspyörällä. Ohjaamossa on turvakaaret, palonsammutusjärjestelmä ja kaikki komponentit on suunniteltu kilpailukäyttöön.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here