Maailman vanhin vuosittainen moottoripyöräkilpailu koettavissa ensi vuonna myös virtuaalisesti

Ensi vuonna on mahdollista päästä ”kokemaan” kotisohvalta Isle of Manin TT-kisa.

Mansaaren TT-ajot tunnetaan maailman vanhimpana vuosittain ajettavana moottoripyöräkilpailuna.

Tapahtumapaikkana on Iso-Britannian Mansaaret, joissa kisoja moottoripyörille on järjestetty vuodesta 1907 lähtien.

Idyllisiin kyläympäristöihin ja maaseutumaisemiin sijoittuva kisatapahtuma on ensi vuonna koettavissa myös virtuaalisesti, kun Bigbenin TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 julkaistaan usealle eri pelialustalle.

Julkaisijan mukaan mahdollisimman aitoa ja realistista ajokokemusta tavoittelevaan ajopeliin on mallinnettu moottoripyörien fysiikka yksityiskohtaisen tarkasti.

Valmistajan mukaan ajoneuvot reagoivat vauhtiin, rataan ja kallistuskulmiin aidontuntuisesti. Esimerkiksi moottoripyörän horjunta antaa kuljettajalle selkeän käsityksen pyörän kaatumisvaarasta, kun vauhti on liian kova ajopintaan nähden.

Tarkka mallintaminen näkyy myös moottoripyörien jarruissa ja iskunvaimentimissa. Näiden ansiosta erilaiset töyssyt, kumpareet ja kuopat välittyvät kuljettajalle samaan tapaan kuin oikeissakin moottoripyörissä.

Oikeiden ajolinjojen ja edellä ajavan kilpakumppanin ”imun” hyödyntäminen auttavat mahdollisimman nopean ajan saavuttamisessa.

Kallistuskulmat, vauhdinsäätö ja jarrun oikeanlainen käyttö ovat kaikki avainasemassa pelaajan ajosuorituksessa.

Myös moottoripyörän kuluvien osien merkitys ajamiseen on huomioitu. Onkin tärkeää huolehtia esimerkiksi jarrujen, iskunvaimentimien, moottorin ja pyörien kunnosta, kun kyseessä on peräti 60 kilometrin mittainen rata. Asian tärkeys korostuu etenkin täydet kuusi kierrosta kattavassa kisassa.

Pelin ominaisuuksista saa pienen käsityksen esittelyvideon avulla.

TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 julkaistaan alkuvuodesta 2020 pelikonsoleille ja pc-tietokoneille. Pelin tarkempi julkaisupäivä ja pelialustat julkistetaan myöhemmin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here