Maaginen raja ylitetty — yli puolet ajoneuvoverolipuista lähetetään sähköisesti!

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom lähetti maaliskuussa 2024 noin 600 000 ajoneuvoverolippua, joista yli 50 prosenttia lähetettiin asiakkaalle sähköisessä muodossa. Sähköisistä ajoneuvoverolipusta 68 % lähetettiin e-laskuna, 19 % Suomi.fi-viesteihin ja OmaPostiin 13 %.

Traficom otti vuonna 2023 käyttöön Suomi.fi-viestit yhtenä tapana lähettää ajoneuvoveroliput sähköisenä asiakkaille. Aiemmin asiakkaat pystyivät tilaamaan veroliput ainoastaan e-laskuna tai OmaPostiin.

”Maaliskuussa sähköisesti lähetettyjen ajoneuvoverolippujen määrä ylitti ensimmäistä kertaa 50 prosentin maagisen rajan. Olemme todella tyytyväisiä sähköisten ajoneuvoverolippujen määrään, mutta tavoitteemme on vielä korkeammalla. Ajoneuvoverolippujen sähköistyminen säästää jo nyt merkittävästi postituskuluissa – arviolta 700 000 euroa vuodessa”, toteaa Traficomin erityisasiantuntija Antti Mört tyytyväisenä.

E-lasku mutkattomin tapa maksaa ajoneuvovero

E-lasku on kätevin tapa maksaa ajoneuvovero. E-laskulla verolippu toimitetaan suoraan asiakkaan verkkopankkiin, valmiina tarkistettavaksi ja hyväksyttäväksi, poistaen tarpeen manuaaliseen tietojen syöttämiseen. Asiakkaat voivat ottaa e-laskun käyttöön verkkopankissaan tekemällä e-laskusopimuksen ajoneuvoverotuksen asiakastunnuksella, joka löytyy ajoneuvoverolipusta ja Traficomin Digikaistalta, liikenteen oma asiointi -palvelusta.

Lisäksi asiakkailla on mahdollisuus tilata ajoneuvoverolippu sähköisesti OmaPostiin.

Traficom kannustaa kaikkia hyödyntämään sähköisiä palveluita, jotka tekevät ajoneuvoveron maksamisesta nopeampaa, turvallisempaa ja ympäristöystävällisempää.

Lisätietoja sähköisistä ajoneuvoverolipuista ja e-laskun käyttöönotosta on saatavilla Suomi.fi-viestien ja Traficomin verkkosivuilla.

Suomi.fi-viestit

E-lasku

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän