Loppukesästä Suomeen tuleva uusi isompi Hyundai Kona Hybrid on hinnoiteltu

Hyundain SUV-malliston Hyundai Kona on ehtinyt toiseen sukupolveensa. Sähköisestä liikkumisesta inspiraationsa ammentanut uutuus kokee merkittävän kasvuloikan ja tarjoaa jatkossa edistyksellistä matkustamista ja mukavuutta niin tilojen kuin teknologiankin puolesta.

Hyundai Kona Hybrid -myyntimallistossa on neljä varustetasoa, Comfort, Style, Premium ja sporttisuudella maustettu N Line. Lanseerausvaiheessa on tarjolla lisäksi erittäin hyvin varusteltu rajattu 150 kappaleen erä First Edition -erikoismallia.

Toisen sukupolven täysin uusi Kona kasvattaa kokoaan siinä määrin, että se hätyyttelee jo kokoluokkaa suurempien katumaastureiden sisätiloja.

Hyundain 4 355 millimetrin pituus on 150 millimetriä edellistä mallia enemmän. Leveyttä auto on saanut 25 mm lisää ja akseliväli on venynyt 60 millimetriä. Takamatkustajille on tullut 77 millimetriä enemmän jalkatilaa ja 11 mm pääntilaa, ja myös hartiatila on kokoluokkansa parhaimmistoa.

Isompi tavaratila

Niin ikään tavaratilaa on uutuudessa tarjolla aiempaa peräti 25 prosenttia enemmän − perusasennossa tavaratilan tilavuus on 466 litraa (VDA), ja käytettävyyttä parantaa merkittävästi 40:20:40 -suhteessa taittuvat takapenkkien selkänojat.

Täysin uusi Kona Hybrid on saanut vahvoja vaikutteita Hyundain Ioniq-tuoteperheestä sekä Kona-malliston täyssähköiseltä jäseneltä Kona Electriciltä. Sähköisen suunnittelulähtökohdan myötä uusimman sukupolven teknologiat on ulotettu myös täyshybridiin.

Uutuus tarjoaa mm. kahdesta 12,3 tuuman panoraamanäytöstä koostuvan saumattoman mittariston ja tietoviihdejärjestelmän kokonaisuuden, täysin uuden digitaalisen avaimen, OTA-päivitykset, sähköisen takaluukun sekä ekologisia sisätilamateriaaleja.

Lisäksi ohjauspylvääseen sijoitettu sähköinen Shift-By-Wire-vaihteenvalitsin mahdollistaa avoimen keskikonsolin reilunkokoisilla säilytystiloilla. Ahtaissa paikoissa uutuuden Surround View Monitor (SVM) tuo mielenrauhaa näyttämällä kamerakuvaa joka puolelta autoa.

Digiavain

Uutta helppoutta arkeen tuovalla Hyundai Digital Key -avaimella auton voi avata, lukita ja käynnistää turvallista NFC-teknologiaa hyödyntävän, yhteensopivan älykellon tai -älypuhelimen avulla ilman perinteistä autonavainta.

Toiminto on jaettavissa maksimissaan kolmeen muuhun yhteensopivaan laitteeseen. Sähköinen takaluukku avautuu handsfree-toiminnolla seisomalla avain taskussa auton takaosan lähellä, mikä lisää mukavuutta ja parantaa käytettävyyttä. Takaluukun avauskorkeus on myös itse määriteltävissä.

Kona Hybridin suunnittelussa on matkustus- ja käyttömukavuuden lisäksi huomioitu ympäristöä säästävät kierrätysmateriaalit. Mallistossa lisävarusteena tarjolla olevassa Eco Pack -sisustuksessa on ekomokkaa ja nahkaa yhdistelevä istuinverhoilu, biovärjätty ohjauspyörä sekä erityiset verkkotyyliset niskatuet.

Sisämatot on valmistettu 100-prosenttisesta kierrätysmuovista, kattoverhoilussa kierrätysmateriaalin määrä on 22 prosenttia.

Kuljettajaa avustavia järjestelmiä

Täysin uusi Hyundai Kona on pakattu täyteen edistyksellisiä kuljettajaa avustavia järjestelmiä, joita ovat mm. ajonopeutta ja etäisyyttä kontrolloiva 2-tason autonominen ajo, etutörmäyksen välttämisavustin sekä kehittynyt kameraseurantaan perustuva kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä.

Hyundain suuremmista malleista tuttu katvealueen kamerajärjestelmä näyttää kaistanvaihtotilanteissa katvealueen kamerakuvaa mittaristossa kuljettajalle. Etäpysäköintijärjestelmä avustaa ahtaissa paikoissa: autoa voi siirtää avaimen painikkeella eteenpäin tai taaksepäin ilman, että autossa sisällä on kuljettajaa tai matkustajia.

Myynti alkanut

Hyundai Kona Hybrid -malliston myynti Suomessa alkaa 22.3.2023. Tarjolla on neljä varustetasoa, Comfort, Style, Premium ja sporttisuudella maustettu N Line.

Lanseerausvaiheessa on tarjolla lisäksi hyvin varusteltu rajattu 150 kappaleen erä First Edition -erikoismallia, johon sisältyy kattavan Style-varustetason ohella digitaalinen avain, sähkötoiminen takaluukku sekä Eco Pack -kangas-nahka-istuinverhoilu.

Lisävarusteina First Edition -malliin voi valita metalli-, helmiäis- tai erikoisvärin, mustan katon ja Led Plus Packin, joka sisältää projektiotyyppiset led-ajovalot ja kokonaan valaistun Seamless Horizon Led -päiväajovalon.

Hyundai Kona Hybrid -malliston hinnat alkavat 33 990 eurosta (Kona 1.6 Hybrid 141 hv 6-DCT-aut. Comfort) ja First Edition -malliston hinnat alkaen 36 990 euroa. Ensimmäisiä autoja odotetaan Suomeen loppukesällä.

Lisää tietoa uudesta aikaisempaa isommasta Hyundai Konasta

Täysin uusi Hyundai Kona on saanut uuden muotoilun

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän