Hyundain sähköautolla toimitusvaikeuksia — kysyntä ylittänyt selvästi valmistusmäärät

Kuva: Hyundai.

Maailmanlaajuisesti on uutisoitu, että Hyundai Motorilla on haasteita sähköauto Kona electricin toimituksissa.

Sähkö-Kona on Hyundain mukaan osoittautunut erittäin suosituksi automalliksi kaikilla markkina-alueilla, missä kiinnostuneita ostajia on raportoitu olevan jopa tuhatkertaisia määriä valmistettaviin autoihin nähden.

Haasteet mallin saatavuudessa koskevat myös Suomea, eikä kaikkia tilattuja autoja ole saatu valmistajalta suunnitellun aikataulun mukaisesti.

Tuotantomääriä pyritään jatkuvasti saamaan lisää, ja valmistaja työskentelee aktiivisesti kasvattaakseen mallin tuotantokapasiteettia.

Tämänhetkiset tuotantomäärät Suomelle eivät ole olleet riittäviä asiakastilausmääriin nähden.

Jos suomalainen asiakas haluaa tarkalleen tietynlaisen version, eikä sellaista ole maahantuojan ennakkotilauksissa, voi kestää jopa vuoden, ennen kuin auto on asiakkaalla.

Jos asiakkaalle kuitenkin kelpaa maahantuojan ennakkotilaama malli, voi Kona electricin saada parhaimmillaan noin neljässä kuukaudessa.

Kesäkuuhun 2019 mennessä Suomessa on tilattu reilut 300 Hyundai Kona electriciä. Vuoden ensimmäisen neljänneksen lopussa Suomessa oli kaikkiaan 3000 täyssähköautoa liikennekäytössä.

Hyundai tarjoaa myös toisen täyssähköisen automallin – Euroopassa vuonna 2016 esitellyn Hyundai Ioniq electric -täyssähköauton. Ioniqista on tarjolla myös hybridi ja ladattava hybridi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here