Liperin kolarissa vakavasti loukkaantunut nainen on menehtynyt sairaalassa — poliisi epäilee varusmiestä törkeästä kuolemantuottamuksesta

Poliisi on jatkanut kesviikkona 6.3.2019 aamulla Liperissä valtatiellä 502 Polvijärventien ja Vaiviontien risteyksessä tapahtuneen kuorma-auton ja henkilöauton kolarin tutkintaa.

Poliisi sai tänään Kuopion yliopistollisesta keskussairaalasta tiedon, jonka mukaan kuorma-auton ja henkilöauton törmäyksessä vakavasti loukkaantunut, vuonna 1984 syntynyt nainen on menehtynyt törmäyksessä saamiinsa vammoihin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Rikoksesta epäiltynä on kuorma-autoa kuljettanut, vuonna 1998 syntynyt rajavartiolaitoksen varusmies.

Rikosnimikkeinä ovat törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, törkeä kuolemantuottamus sekä palvelusrikos.

Poliisi on suorittanut ja edelleen suorittaa useita kuulusteluja tarkan tapahtumienkulun selvittämiseksi. Tapahtumapaikalla on myös suoritettu teknistä tutkintaa.

Poliisin esitutkinnassa on vahvistunut, että saapuessaan risteykseen, kuorma-auton kuljettaja oli havainnut Polvijärventien suunnasta lähestyvän kaksi henkilöautoa ja aloittanut jarrutuksen.

Lue tästä muista kuolonkolareista.

Poliisin mukaan kuorma-auto ei ehtinyt täysin pysähtyä ennen törmäystä jälkimmäisenä Polvijärventien suunnasta tulleen henkilöauton etuosaan. Ensimmäisenä ajanut henkilöauto oli jatkanut matkaansa pysähtymättä.

Risteyksessä on stop-merkki kuorma-auton ajosuunnasta.

Poliisi pyytää tilanteen ohittanutta ensimmäisenä ajaneen henkilöauton kuljettajaa ottamaan yhteyttä poliisiin. Hänen asemansa asiassa on todistaja ja hänen havainnoillaan voi olla merkitystä esitutkinnassa.

Myös muut henkilöt, joilla on havaintoja tapahtumasta, voivat ottaa poliisiin yhteyttä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!