Lexus esittelee nyt ensimmäisen täyssähköautonsa, UX 300e -mallin

Kuva: Lexus.

Lexus esittelee ensimmäisen täyssähköautonsa, UX 300 -mallin Guangzhoun autonäyttelyssä Kiinassa. Näyttely on avoinna 22.11. – 1.12.2019.

Kuljettajan valittavissa on eri ajotiloja, jotka tasapainottavat kiihtyvyyden ja hidastuvuuden aina tilanteeseen sopiviksi.

Kuljettaja voi tuntea sähköisen voimalinjan tehon ja välittömän väännön painaessaan kaasupoljinta, käyttää voimansiirron valintasiivekkeitä moottorijarrutusefektin luomiseksi mutta ottaen samalla energiaa talteen neljällä eri regenaraatiotasolla.

Katso myös tämä: Lexus esittelee Tokiossa sähköisen LF-30-konseptimallin

Lexus UX 300e -mallin matala painopiste on saavutettu asentamalla sähkömoottori ja akusto mahdollisimman alas. GA-C -alustarakenteen ominaisuuksia on vielä parannettu uusilla rakenneratkaisuilla sekä iskunvaimentimien vaimennusvoimien hienosäädöillä, jotta ne vastaavat mahdollisimman hyvin sähköisen voimalinjan tarpeisiin.

Kuva: Lexus.

Täyssähköauton luonnollinen hiljaisuus pääsee UX 300e:n myötä aivan uusiin ulottuvuuksiin. Mikäli kuljettaja niin haluaa, pystyy ASC-järjestelmä (Active Sound Control) luomaan luonnollisia taustaääniä vastaamaan ajo-olosuhteita.

Sähkömoottorin, invertterin, voimansiirron ja korkeajänniteakun hyötysuhde ovat Lexuksen tiedotteen mukaan huippuluokkaa, kiitos vuosikausien kehitystyön hybridien parissa. Koko järjestelmän tehokkuutta hiomalla on UX 300e:n toimintamatka yli 300 km* (WLTP).

UX 300e tarjoaa viimeisintä teknologiaa myös infotainmentin osalta. LexusLink-sovelluksen avulla voidaan älypuhelimella tarkistaa latauksen tila ja käytettävissä oleva toimintamatka.

Sovellus mahdollistaa myös latauksen ajastintoiminnon esim. täyden latausasteen saavuttamiseksi juuri ennen seuraavaa liikkellelähtöä. Myös esilämmitys ja -viilennys ovat mahdollisia.

Sähkömoottori on sijoitettu eteen ja se tuottaa 150 kW:n maksimitehon* ja 300 Nm:n maksimiväännön*. Korkeajänniteakun kapasiteetti on 54,3 kWh.

Latausteho on normaalimoodissa 6,6 kW (vaihtovirtalataus) ja pikalatauksessa 50 kW (tasavirralla).

Lexus UX 300e -mallin ennakkomyynti käynnistyy Suomessa syksyllä 2020 ja ensimmäiset asiakastoimitukset tapahtuvat kevättalvella 2021.

* Arvot vahvistetaan lopullisella tyyppihyväksynnällä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

1 KOMMENTTI

  1. Vain 50 kW DC-pikalataus, eikä tarjolla 3-vaihe-AC-latausta. Onneton räpellys, jonka ominaisuudet olivat hyvät ehkä viisi vuotta sitten. Ihan kuin Toyota ei edes haluaisi myydä täyssähköautoja.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here