Vuosi 2021 oli leasingyhtiössä ladattavien autojen läpimurron vuosi

Vuosi 2021 siivitti ladattavien hybridien ja täyssähköautojen määrää ALD Automotiven leasingautokannassa. Yhtiön rekisteröinneistä 62,8 % oli ladattavia autoja, joista täyssähköautoja 14,4 %. Hyppäys edellisvuoteen verrattuna oli merkittävä.

Vaikka komponenttipula ja pandemian aiheuttamat tuotannon pullonkaulat jarruttivatkin autojen ensirekisteröintejä, on ALD Automotivessa seurattu kuluneen vuoden kehitystä positiivisella mielellä.

– Yhtiömme missio on edistää autoilun sähköistymistä Suomessa, joten voimme olla lukujen valossa erittäin tyytyväisiä yleiseen kehitykseen, myyntijohtaja Daniela Kalpala toteaa.

Vuoden 2021 suosituin yritysautomerkki oli Volkswagen

Volkswagen nousi ykköspaikalle suosituimpana yritysautomerkkinä koko Suomessa. ALD:llä suosituin yritysautomerkki oli tuttuun tapaan Skoda.

Skoda Octavia on ollut listan kärjessä jo useita vuosia. ALD:n suosituimpien mallien listalle nousi ensimmäistä kertaa myös täyssähköauto Volkswagen ID4. Yksityisleasingrekisteröinneissä ALD:llä nousi ykköseksi Volvo.

TOP 10 yritysautomerkit Suomessa 2021

1 Volkswagen
2 Toyota
3 Skoda
4 Volvo
5 Mercedes-Benz
6 BMW
7 Audi
8 Ford
9 Kia
10 Opel

TOP 10 yritysautomallit Suomessa 2021

1 Skoda Octavia
2 Toyota Corolla
3 Toyota Yaris
4 Volvo V60
5 Volkswagen Golf
6 Volvo XC60
7 BMW 3 sarja
8 Volvo XC40
9 Toyota RAV4
10 Volkswagen Tiguan

ALD TOP 5 yritysautomerkit 2021

1 Skoda
2 Volkswagen
3 Volvo
4 BMW
5 Mercedes-Benz

ALD TOP 5 yksityisleasingmerkit 2021

1 Volvo
2 BMW
3 Mercedes-Benz
4 Skoda
5 Toyota

ALD TOP 5 yritysautomallit 2021

1 Skoda Octavia
2 Volvo V60
3 BMW 3-sarja
4 Volkswagen ID4
5 Volvo XC60

ALD TOP 5 yksityisleasingmallit 2021

1 Volvo XC60
2 Volvo XC40
3 BMW 3-sarja
4 BMW X3
5 BMW X5

Sähköautoilun positiivinen trendi on vahvistunut

Positiivista virettä sähköautoilun suuntaan ovat kirittäneet niin valtiovallan suunnalta kuin ALD:n palveluvalikoimassa tehdyt toimenpiteet. Ladattavien autojen kysyntää ovat täyssähköautojen autoveron poistamisen ja mallivalikoiman laajentumisen lisäksi kasvattaneet ladattavien työsuhdeautojen kannusteet.

Lokakuun 2021 alussa voimaan astunut täyssähköautojen autoveron poisto kasvatti entisestään täyssähköautojen kysyntää.

Positiivinen asenneilmapiiri oli nähtävissä jo viime keväänä ALD:n teettämässä autoilijatyytyväisyyskyselyn tuloksissa, jossa 19 % autoilijoista kertoi ottavansa seuraavaksi autoksi täyssähköauton.

– Vuoden aikana oli tapahtunut merkittävä muutos, sillä edellisvuoden autoilijakyselyssä vain 8 % autoilijoista kertoi olevansa valmis siirtymään täyssähköautoon, Kalpala kertoo.

Huimaa kasvua Green Share-osuuksissa

Vuosi 2021 oli ALD:n leasingliiketoiminnassa menestyksekäs.

– Yksityisleasingissa on tapahtunut huikeaa kasvua, sillä vuoden 2021 aikana rekisteröidyistä yksityisleasingautoista ALD:n markkinaosuus on nyt peräti 46,4 %. Yksityisleasingin osuus on noussut koko markkinassa 26,7 % edellisvuoteen verrattuna.

Kalpala kertoo, että yksityisleasingissä korostuvat Premium-merkit ja uudet käyttövoimat.

– Kuluttajien keskuudessa saattaa olla epävarmuutta uusia käyttövoimia kohtaan, joten yksityisleasing madaltaa kynnystä siirtyä ladattavaan hybridiin tai täyssähköautoon.

Sama trendi on nähtävissä myös yritysleasingin puolella.

– ALD:n rekisteröinneistä 62,8 % oli ladattavia autoja, kun vastaava luku vuonna 2020 oli 32,8 %. Täyssähköautorekisteröintien määrä nousi vuoden 2020 viidestä prosentista 14,4 prosenttiin. Yhtiömme osuus Green Share-yritysautokannasta on näin ollen merkittävä.

Yrityksillä on suuri tarve autopolitiikan konsultoinnille

ALD:ssä on havaittu, että autoilun murroksessa asiantuntijuuden rooli yritysten suuntaan on korostunut entisestään. Yhtiön asiakasvastaavat ovatkin konsultoineet kymmeniä yritysten autopolitiikkoja kuluneen vuoden aikana.

– Teimme syksyllä 2021 yrityspäättäjien keskuudessa tutkimuksen, jossa yli 80 % päättäjistä kertoi pitävänsä auton käyttövoimaa tärkeänä yrityksen autopolitiikassa ja lähes 80 % tulee painottamaan ladattavia hybridejä ja täyssähköautoja autopolitiikassa. Yritysten vastuullisuustavoitteet näkyvät jo selkeästi autopolitiikan painotuksissa. Meidän roolimme on esimerkiksi konsultoida yrityksiä, miten he linjaavat yritysautoilijoiden käyttötarpeet huomioiden kompensaatioita ja kannustimia, joiden avulla toteutuvat niin yrityksen vastuullisuustavoitteet ja kustannustehokkuus.

ALD:n omassa autopolitiikassa on ollut CO2-päästöohjaus jo pitkään ja tätä nykyä autopolitiikka sallii vain ladattavat autot.

ALD:n palvelut tukevat sähköautoilua

ALD on suunnannut palveluvalikoimaansa vahvasti ladattavien hybridien ja täyssähköautojen kysyntää vauhdittavaan suuntaan.

– Toimme viime vuonna markkinoille ALD Switch -palvelun, jonka avulla täyssähköisellä työsuhdeautolla ajava asiakkaamme voi ottaa tarvittaessa joustavasti käyttöön perinteisellä polttomoottorilla varustetun auton. Me huolehdimme väliaikaisauton päästöjen kompensoinnista, jotta yritysautoilija voi ajaa ympäristöystävällisesti läpi vuoden. ALD Switch-palvelu kuuluu ALD Electric-palvelukokonaisuuteen, jonka alla olemme jo mahdollistaneet julkisen sähkölatausverkon käytön ja kotilatauslaitteiden liittämisen osaksi leasingsopimuksia.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here