Lauantaina Pieksämäellä itäisen Suomen suurin vanhojen autojen kokoontumisajo

Pieksämäen lauantaina 22. heinäkuuta 2023 valtaava Big Wheels on itäisen Suomen suurin vanhojen ajoneuvojen kokoontumisajo! Nyt jo kahdettakymmenettäensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtuma on perinteisesti kerännyt paikkakunnalle runsain mitoin ajoneuvoja ja yleisöä.

Tapahtumaviikonlopun kohokohta on kokoontumisajo lauantaina 22.7.2023 aivan kaupungin keskustassa kulttuurikeskus Poleenin puiston ja Toikanniemen upeissa järvimaisemissa.

Tapahtuma-alueella on edustettuna ajoneuvoharrastuksen koko kirjo merkkiin, malliin tai valmistusmaahan katsomatta, vaikkakin pääpaino on yleensä vanhoissa amerikanraudoissa. Omat alueensa on varattu myös rekoille sekä nostalgisille lasten polkuautoille. Lisäksi suositussa lasten pahviautoverstaassa valmistuu tapahtuman aikana toinen toistaan upeampia menopelejä.

Päivällä tunnelmaa tarjoilee Pieksämäen kantakaupungin alueella kuuluva Radio Big Wheels taajuudella 88,7MHz.

Koko perheen tapahtuma

Koko perheen harrasteajoneuvotapahtuma on parhaimmillaan koonnut Poleenin rantapuistoon noin 1 500 harrasteajoneuvoa ja jopa 18 000 hengen yleisön! Kyseessä on ollut myös päiväkävijämäärältään yksi maakunnan suurimmista yleisötapahtumista.

Tänä vuonna järjestäjien odotukset ovat koronaa edeltäneitä vuosia maltillisemmat.

– Pieksämäen rajallinen ja entisestään kutistunut majoituskapasiteetti, polttoaineiden kohonneet hinnat sekä haastava taloustilanne varmasti leikkaavat jonkin verran pidemmästä matkasta saapuvien harrasteajoneuvojen määrää, arvelee tapahtumatuottaja Heikki Skyttä, luottaen samalla siihen, että tasokkaana pidetty ja paikkansa vakiinnuttanut tapahtuma pärjää kilpailussa ja kokoaa kaupunkiin edelleen runsain mitoin moottoriharrastajia menopeleineen.

– Tapahtumakonsepti noudattelee perinteistä hyväksi havaittua kaavaa, toteaa Skyttä ja jatkaa, että tapahtuman järjestelyt ovat koronan jälkeen olleet aiempaa haastavampia. Kustannustaso on noussut kautta linjan ja kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on kiristynyt. Tapahtumia ja festareita on tarjolla laidasta laitaan ja samaan aikaan ihmisten matkailuun ja viihteeseen käytössä oleva budjetti on pienentynyt.

Big Wheels -tapahtumaan pääsee 10 euron pääsymaksulla. Alle 15-vuotiaat lapset veloituksetta aikuisen seurassa.

– Olemme pyrkineet pitämään pääsylippujen hinnan alhaisena, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus osallistua tapahtumaan. Korotuspaineita on kuitenkin tuleville vuosille, koska tapahtumien arvonlisäverotus on uuden hallitusohjelman myötä kiristymässä.

Samaan aikaan Savo Vintage -messut

Big Wheelsin yhteydessä järjestettävillä Savo Vintage -messuilla on myös mahdollisuus teettää itselleen vintage-kampaus ja -meikki sekä vaikkapa poseerata pin up -kuvissa. Paikalla on stailauksia, meikkejä ja kampauksia toteuttamassa kansainvälisesti tunnetuista pinup- ja vintage-ammattilaisista koostuva Foxy Vixens’ Beauty Parlour -ryhmä.

Lauantain kokoontumisajo päättyy suureen autoparaatiin, jota on katujen varsilla seuraamassa tuhatpäinen yleisöjoukko. Parhaimmillaan jenkkirekkojen vetämässä autoparaatissa on ollut lähes 800 osanottajaa ja autoletkan pituus on ylittänyt kymmenen kilometriä! Tänä vuonna paraati starttaa alueelta klo 17.00.

Cruising-paraatireitin varrella nähdään edelliskesän tapaan paraatikatsomokilpailu, jossa yleisö voi somistaa tai rakentaa itselleen oman katsomopaikan ja harrasteajoneuvoilla ohi lipuva tuomaristo arvostelee mielestään upeimmat katsomot.

Big Wheels la 22.7.2023 alkaen klo 10.00, cruising-autoparaati alkaen klo 17.00.

Tarkemmat tiedot aikatauluista ja ohjelmasta: www.bigwheels.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän