Poliisin täydennyskoulutukseen osallistuneet paljastivat vakavia liikennerikkeitä

Poliisin ajokoulutuskeskuksessa Pieksämäellä pidettiin viikolla 14 vaativan ajotapavalvonnan (VATV) täydennyskurssi poliisiauton kuljettajille. Kurssille osallistuneet poliisit sovelsivat oppeja valvontapäivässä, jossa jäi kiinni useita kuljettajia huomattavan suuresta ylinopeudesta. Kolmea autoilijaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kurssilaiset valvoivat liikennettä kouluttajien johdolla siviiliautoilla ja siviiliasuisina Itä-Suomen ja Sisä-Suomen poliisilaitosten alueille.

Valvontapäivän aikana poliisin haaviin jäi kuljettajia, jotka muun muassa rikkoivat tiekohtaisia nopeusrajoituksia. Kolmen kuljettajan käyttämä ajonopeus oli niin suuri, että ajamisesta laadittiin rikosilmoitus törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ja heidät määrättiin ajokieltoon.

Suurin mitattu keskinopeus oli 160 km/h tieosalla, jossa suurin sallittu nopeus on 80 km/h. Toinen kuljettaja ajoi keskinopeudella 159 km/h niin ikään 80 km/h rajoitusalueella. Hän myös ohitti hitaampia risteyksen sulkualueen päältä ja kiersi nopeuskamerat vastaantulevan liikenteen kaistan kautta.

Hänen käytössään oli tutkanpaljastin, jonka poliisi takavarikoi. Kolmas huomattava nopeus oli 124 km/h rajoituksen ollessa 60 km/h.

Lisäksi poliisi totesi muita rikkomuksia esim. pienempiä ylinopeuksia ja ajotaparikkeitä. Yksi autoilija määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon vakavan piittaamattomuuden seurauksena.

Myös keula ilmassa ajaneelta motoristilta otettiin ajokortti pois vaarallisen ajotavan vuoksi, ja sääntöjenvastainen ajoneuvo passitettiin katsastettavaksi. Yksi kuljettaja oli liikkeellä autolla ilman vaadittavaa ajo-oikeutta, ja auto oli katsastamaton.

Kurssille osallistui poliisimiehiä ympäri maata. Matkalla kurssikeskukseen koulutukseen ennen kurssin alkua poliisimiehet paljastivat lisäksi yhden paljastinlaiterikkomuksen, törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen ja vakavan piittaamattomuuden.

Lue myös

Poliisi esti kiihdytysajot Vantaalla

Moottoripyöräilijä viidenkympin alueella reilusti toista sataa!

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän