Ainakin neljä kuoli ja neljä loukkaantui vakavasti Kuopion bussiturmassa

24.8.2018 18.33

Tänään noin 14.50 aikaan Kuopion moottoritiellä etelän suunnasta tullut tilausajossa ollut linja-auto suistui moottoritien liittymästä junaradalle. Tämän hetken tietojen mukaan onnettomuudessa on menehtynyt neljä henkilöä, poliisista kerrotaan.

Linja-auto oli tulossa pohjoisen suunnasta ja poistui moottoritieltä Jynkän / Kolmisopen liittymästä. Liittymässä linja-auton kuljettajan kertoman mukaan linja-auton jarrut olivat pettäneet ja tästä syystä hän oli menettänyt linja-auton hallinnan.

Linja-auto suistui kulkusuunnassaan oikealle päätyen kyljelleen junaradalle.

Ennen liittymästä junaradalle suistumista linja-auto oli törmännyt kaikkiaan viiteen liittymässä olleeseen henkilöautoon. Kolmessa henkilöautossa olleet henkilöt loukkaantuivat törmäyksissä.

Onnettomuusbussissa oli alustavan tiedon mukaan kaikkiaan 20 matkustajaa, joista tämän hetken tiedon mukaan neljä henkilöä on menehtynyt ja neljä on loukkaantunut vakavasti.

Poliisin mukaan bussia kuljettanut 1951 syntynyt ylitorniolainen mies loukkaantui myös onnettomuudessa ja kaikki linja-autossa olleet on kuljetettu sairaalaan.

Kaikki linja-autossa matkustajana olleet ovat Ruotsissa asuvia suomalaisia eläkeläisiä. Seurue oli matkalla Kuopioon hotelli Rauhalahteen.

Omaisten tiedustelut sairaalasta numerosta 017 172 000, omaiset voivat mennä Kuopion yliopistollisen sairaalan audiotorioon.

Onnettomuuden vuoksi kriisiapua on järjestetty Kallaveden kirkolle (os. Rauhalahdentie 21 Kuopio) tänään klo 18.00 – 21.00 ja huomenna klo 10.00 – 16.00. Tänään kriisiapua järjestetään myös Kuopion Tuomiokirkossa (os. Vuorikatu 17) klo 19.30 – 22.00. Kriisiapua saa myös puhelimitse numerosta

Onnettomuuspaikan raivaus on käynnissä ja poliisi tiedottaa heti, kun liikenne alkaa sujua normaalisti. 

Poliisi ohjaa onnettomuuspaikalla liikennettä ja pyytää välttämään ko. moottoritien liittymän käyttöä.

Onnettomuus häiritsee myös liikennettä Rauhalahden suunnasta Kolmisoppeen päin. Onnettomuuden vuoksi junaliikenne on toistaiseksi poikki Kuopio ja Suonenjoen välillä.

VR:n tiedotteen mukaan junat korvataan toistaiseksi busseilla Kuopion ja Suonenjoen välillä. Korvaavat kuljetukset kestävät todennäköisesti koko perjantai-illan ja viivästyksiin matka-ajassa on hyvä varautua.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here