Kuopion kaupungille ensimmäiset omat sähköautojen latauspisteet

Kuopiossa on nyt kaupungin ensimmäiset omat sähköautojen latauspisteet, joissa voi ladata virtaa kerrallaan sähkö- ja hybridiautoon, todetaan Väre Oy:n tiedotteessa.

Latauspisteet ovat Valtuustotalon pysäköintialueella Suokadulle. Kaikkiaan on asennettu kymmenen latauspistettä, joista virtaa lataa jopa 19 sähkö- tai hybridiautoa kerrallaan.

Kuopion kaupungin latauspisteet on kytketty eParking-verkostoon ja lataustapahtumien hallinnointi tapahtuu eParking-sovelluksen avulla.

Valtuustotalon pysäköintialueelta löytyy nyt kaksi vapaasti kaikkien käytettävissä olevaa Type2-latauspistettä sekä lisäksi yhdeksän entistä lämmitystolppaa muutettuna älytolpiksi, jotka toimivat Schuko-latauspisteinä ja etäohjattavina lämmityspaikkoina.

Aloite latauspisteistä tuli tiedotteen mukaan kaupungin henkilöstöltä, jolla on yksityiskäytössään lukuisa määrä sähkö- tai hybridiauto ja tarve latauspisteiden rakentamiselle oli sen vuoksi kiireellinen.

Valtuustotalon latauspisteet palvelevat kaupungin työntekijöiden lisäksi kaikkia paikallisia asukkaita, kaupungissa vierailevia turisteja sekä lähialueen palveluiden käyttäjiä.

-Schuko-pisteissä on rajoitettu käyttö arkipäivisin, sillä ne ovat toimistoaikoina vain Kuopion kaupungin työntekijöiden ja pysäköintiluvan haltijoiden käytössä. Toimistoaikojen ulkopuolella ne ovat toki vapaasti kaikkien käytettävissä, kertoo Kuopion kaupungin Tilapalveluiden kiinteistötekninen asiantuntija Hannu Kosunen.

-Type2-latauspisteellä sitä vastoin ei ole käyttörajoitusta, joten kaikki ovat tervetulleita lataamaan ympäri vuorokauden. Tämä on hyvä lisä myös uimahallin ja kansalaisopiston kävijöille, jatkaa Kosunen.

Latauspisteet toimitti energiapalveluyhtiö Väre Oy.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!