Kia Ceed Sportswagon paljastettiin Geneven autonäyttelyssä

6.3.2018 20.35

Kia paljasti Geneven autonäyttelyssä uuden Kia Ceedin ja Ceed Sportswagonin.

Kolmannen sukupolven Kia Ceed on suunniteltu ja valmistettu Euroopassa.  

Kia Ceediä on valmistettu ensimmäisestä sukupolvestaan vuodesta 2006 lähtien jo 1,28 miljoonaa kappaletta. Uusi nimi Ceed yhdistää aiemman cee’d-nimen yksinkertaisempaan muotoon.

Uusi Ceed on matalampi, leveämpi ja omaa pidemmän takaylityksen verrattuna nykymalliin. 

Uusi malli on varustettu myös GT/GT Line -malleista tutuilla “ice cube” -led-päiväajovaloilla.

Uuden Ceed Sportswagonin muotoilu on mahdollistanut tavaratilan kasvattamisen 600 litraan, joka on enemmän kuin monella suuremmalla D-segmentin mallilla. Vastaavasti uuden Ceedin tavaratila on 395 litraa.

Moottorivalikoima koostuu kolmesta eri bensiinimoottori- ja kahdesta dieselmoottoriversiosta. Bensiinimoottorivalikoimassa on saatavana esimerkiksi Kian 1.0 T-GDI -moottori (120 hv). Uutena moottorina tulee tarjolle 1.4 T-GDI -bensiiniturbomoottori (140 hv).

Uusi Kia Ceed on saatavana myös uudella 1.6 CRDI -dieselmoottorilla (115 & 136 hv), joka on suunniteltu alittamaan reilusti Euro 6d TEMP -päästönormien vaatimukset.

Kaikki moottorit ovat saatavana kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla. Uudet 1.4 T-GDi ja 1.6 CRDi -moottorit tulevat tarjolle myös Kian 7-vaihteisella kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla.

Uusi Kia Ceed on varustettu Kian uusimmilla turvallisuusvarusteilla. Näistä kuljettajan vireystilan valvonnan järjestelmä analysoi kuljettajan tekemiä liikkeitä sekä valintoja tai niiden puutteita, ja varoittaa vireystilan laskemisesta äänellä sekä visuaalisesti mittariston näytöllä.

Uusia aktiivisen turvallisuuden varusteita ovat autonomisen ajon kaistallapitoavustin, kaukovaloavustin ja automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä.

Uusi Kia Ceed saapuu Suomeen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here