Kartingin SM-tittelit ratkaistaan viikonloppuna Lahdessa

Henri Kokko on KZ2-luokan kärjessä.

18.8.2017 16.40

Kesän karting-ajot lähenevät loppuaan ja viikonloppuna selviää, ketkä kruunataan suomenmestareiksi.

Lahdessa ajetaan kaikissa kartingin SM-sarjan luokissa aina pienimpien Mini60-sarjasta vaihteellisten autojen KZ2-kuninkuusluokkaan.

Sarjataulukko ennen kauden viimeistä viikonloppua on vielä auki, eikä kärkipaikkaa pitävien kuljettajien sovi nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Lisäksi viikonloppuna on jaossa ylimääräisi pisteitä, jotka voivat muuttaa sarjataulukon lopullista järjestystä radikaalisti.

Kartingin lajiryhmä tiedotti viime viikolla, että Vantaan tyngäksi jäänyt, keskeytetty osakilpailu ajetaan päätökseen Lahdessa perjantaina. Kuljettajille kolmepäiväinen kisaviikonloppu on tiukka rutistus.

Ennen viimeisiä koitoksia, KZ2-luokassa suomenmestaruuden syrjässä on kiinni Euroopan radoillakin menestynyt, MonakoFK:n Henri Kokko. Ero seuraaviin on kasvanut osakilpailu kerrallaan jo 31 pisteeseen. 

Vaihteettomien OK-luokassa johdossa on koko kauden vakuuttavasti ajanut PFKK:ta edustava Juho Valtanen. Piste-ero sarjataulukossa toisena olevaan Thomas Lindforsiin (PirKA) ei kuitenkaan ole suuren suuri.

OK-junior –luokassa tilanne kärjessä näyttää vahvalta Pirkanmaan Karting –seuran kuljettajien osalta. Kolmen kärki: Luka Nurmi, Niko Perttala ja Nikolas Pirttilahti.

KZ2-luokan sarjataulukossa toista sijaa hallussaan pitävä, Lahden FK-kerhon Jan Kuovi tuntee radan läpikotaisin ja on valmis haastamaan Kokon voittokamppailussa:

La 19.8. & Su 20.8.

Harjoitukset 9:00
Aika-ajot 10:20
Alkuerät 11:40 & 14:10
Finaalit 16:05
Palkintojenjako noin 19:00

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here