Kaistapäiset radiojuontajat lähtivät liikenteeseen

Uusi Kaistapäät-podcast pureutuu suomalaiseen liikennekäyttäytymiseen ja pyrkii selvittämään muun muassa mistä rattiraivo kumpuaa. Sarjaa isännöi Radio Novan aamushow’sta tuttu kaksikko, Aki Linnanahde ja Minna Kuukka.

Miksi pipo alkaa helposti kiristää muiden tielläliikkujien vuoksi? Onko vika aina muissa, vai voisiko syy sapen kiehumiseen löytyä peiliin katsomalla?

Muun muassa näihin kysymyksiin Linnanahde ja Kuukka etsivät vastauksia uudessa podcast-sarjassa, joka on toteutettu yhteistyössä Liikenneturvan kanssa.

– Liikenne kiinnostaa suomalaisia, koska se koskettaa päivittäin meistä jokaista. Lähtökohtana oli tehdä asiapitoinen, mutta viihteellinen podcast. Tarkoituksena ei ole paasata tai heristellä sormea, vaan lähestymme aiheita rennolla asenteella, Linnanahde ja Kuukka sanovat.

Podcastin aiheina käsitellään muun muassa tunteita ja stereotypioita liikenteessä sekä ratin takana toisistamme tekemiämme tulkintoja.

– Yhteinen podcast on meille iso juttu. Kuten aamuradiossa, olemme tässäkin läsnä omana itsenämme, mutta formaatti on uusi. Molempien suut käyvät, ja välillä kipinätkin sinkoilevat.

Liikenne sulautuu luontevasti osaksi juontajaparin keskusteluja, sillä se on aina ollut tärkeä osa Radio Novan kanavaimagoa.

– Uskomme, että hyvä viihde voi olla myös asiapitoista ja välittää tietoa. Vaikka podcastissa puhutaan vakavistakin aiheista, niin Akin ja Minnan tapa käsitellä asioita on kaikkea muuta kuin tylsä, Radio Novan kanavapäällikkö Niina Jokiaho sanoo.

Jaksot äänitettiin liikkuvassa autossa, joka loi mahdollisimman autenttiset olosuhteet aidoille reaktioille ja ajankohtaisille puheenaiheille.

Joka jaksossa Kuukan ja Linnanahteen kyytiin istahtaa myös Liikenneturvan suunnittelija ja psykologi Jyrki Kaistinen, joka tuo keskusteluihin kiinnostavan faktan lisäksi myös pintaa syvemmälle meneviä näkökulmia.

Sarjan uusin jakso julkaistaan maanantaisin RadioPlayssa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. Tämä on enemmän kuin sata jänistä! Yleä eli ns.virallista mediaa sanoin eikä kuvin ei nuoriso eikä vähän vanhemmatkaan seuraa. Liikenneturva vois myös tulla tätimäisistä poteroistaan oikeille teille. On käytettävä oikeita medioita,jotta kohderyhmät tavoitetaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here