Liikenneradio yön ammattilaisille käynnistyy elokuun alussa

Lauri ja Pertti Salovaara. Kuva: Veho.

Radio Nova aloittaa elokuun alussa liikenteeseen painottuvan yöradion. Ohjelmaa juontavat Pertti ja Lauri Salovaara ja lähetystä tehdään suorana joka arki-ilta elokuun 3. päivästä eteenpäin. Ohjelman yhteistyökumppanina ja mahdollistajana toimii Veho ja Mercedes-Benz kuorma-autot, todetaan Vehon tiedotteessa.

– Yli 700 000 ihmistä tekee Suomessa säännöllistä yötyötä. Heistä iso osa liikkuu pyörien päällä raskaan liikenteen kuljettajina, poliiseina, palomiehinä, bussi- ja taksikuljettajina. Monista toiveista huolimatta kaupallisessa radiossa ei hetkeen ole ollut tälle porukalle suunnattua yöradiota. Vehon ja Mercedes-Benz kuorma-autojen kanssa löytyi nopeasti yhteinen sävel ja pääsemme elokuusta eteenpäin tekemään viihdyttävää, valtakunnallista yöradiota. Haluamme auttaa jaksamaan niin ratin takana kuin tehtaan hihnallakin, iloitsee tiedotteessa Radio Novan kanavapäällikkö Niina Jokiaho.

Auttaa jaksamaan niin rekan hytissä kuin yökahvilassakin

Yöradio on tiedotteen mukaan liikenneohjelma erityisesti niille, jotka istuvat ratin taakse muiden käydessä nukkumaan. Ohjelman keskiössä ovat turvallisuus ja jaksaminen. Ajankohtaisiin teemoihin tullaan ottamaan vahvasti mukaan yöliikenteen todelliset asiantuntijat, ne tien päällä liikkuvat kuuntelijat.

– Yöliikenteen ja teillä liikkuvan tavaran määrä kasvaa jatkuvasti, kuten myös ajoneuvoyhdistelmien pituudet ja painot. Kuljettajien ja kuljetusyritysten vastuu teiden turvallisuudesta nousee nopeammin kuin mitä olosuhteet kehittyvät. Radio Novan Yöradion mukanaolo on yksi Vehon tavoista auttaa yöllä liikkuvia ammattiautoilijoita ja viranomaisia työssään, tehdä liikkumisesta turvallisempaa ja parantaa ammattikuljettajan työn arvostusta, sanoo tiedotteessa Mercedes-Benz-kuorma-autojen myyntijohtaja Jouni Kummala Veholta.

Ohjelmaa juontavilla Pertti ja Lauri Salovaaralla on pitkä kokemus radion ja juuri erityisesti liikenneohjelmien tekijöinä.

– Toisen ihmisen kohtaaminen on yöradiossa tärkeää, se että tullaan saman asian äärelle ja opitaan toisiltamme asioita liikenteestä sekä elämästä, toteaa ohjelman toinen juontaja Pertti Salovaara.

Yöradion lupaus teiden ammattilaisille ja muille yön kuulijoille on puolustaa niin liikenneturvallisuutta kuin monimuotoista jaksamista.

Yöradion kyydissä kuuntelijat pääsevät niin repsikaksi rekan hyttiin ja kuin rahtisatamien sykkeeseen. Paikkoihin, jotka öisin pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä.

Radio Novan ja Mercedes-Benzin Yöradion ohjelma-ajat 3.8. 2020 alkaen:

maanantai – torstai klo 22-02 ja perjantaisin klo 23-03.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. Toivottavasti eivät tee yleistä yöradio mokaa eli soittavat pääasiassa apaattista suomalaista musaa mikä taatusti nukkuttaa.Eli unohtakaa tilulilu ja akka lähti lähden dokaan biisit.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here