Kaasuautot kasvattavat suosiotaan, myös käytettyjen autojen kaupassa

Käytettyjen autojen myyntiin erikoistunut Kamux lanseerasi vuosi sitten Helsingin Konalan myymälään ekologisiin autoihin keskittyvän Kamux Green -shop-in-shopin.

Asiakkaat ovat ottaneet tuntumaa vähäpäästöisiin autoihin hybrideillä, mutta myös kaasuautot ovat nostaneet suosiotaan.

‒ Vähäpäästöisiä autoja ostavat hyvin monenlaiset ihmiset, koska auto hankitaan omaa liikkumistarvetta vastaavaksi. Vähäpäästöistä autoa ostamaan tulleissa on paljon esimerkiksi lapsiperheitä. Yllättävän monella asiakkaalla on liikkeeseen tulleessaan jo varsin hyvät taustatiedot, ja etenkin miehet ovat kiinnostuneita tekniikasta, kertoo Kamux Konalan myyntipäällikkö Hannes Vuorma huomioistaan.

Valikoimaa ja hintahaitaria löytyy jo ekologisissa autoissakin

Ekologiset autot ovat Kamux Konalassa omana kokonaisuutenaan, ja Vuorman mukaan niitä ovat kiinnostuneina katselleet ja koeajaneet myös ne asiakkaat, jotka tulivat etsimään polttomoottoriautoa.

‒ Puolentoista vuoden aikana kaasuautot ovat kasvattaneet suosiotaan, koska niiden tankkausasemaverkosto on laajentunut merkittävästi. Useimmissa kaasuautoissa on reilun kokoinen kaasutankki sekä bensiinitankki, joten tankkaamisilla taittaa matkaa jo useita satoja kilometrejä. Sähköllä toimivat plug-in-hybridit sopivat erinomaisesti taas noin 20 kilometrin työajoon, mikäli kotona tai työpaikalla on mahdollista ladata akustoa. Pidemmillä matkoilla käyttövoimana on polttoaine, mikäli autoa ei ladata välillä, kertoo Vuorma Kamuxilta.

Hän toteaakin, että monille vähäpäästöisiin autoihin siirtyminen tapahtuu hybridin tai kaasuauton kautta eli vähäpäästöistä voimanlähdettä täydentää bensiini ja sähköautoissa myös diesel.

Käytettyjen vähäpäästöisten autojen hinnat lähellä polttomoottoriautoja

Kamuxilla myynnissä olevien vähäpäästöisten autojen hinnat liikkuvat usein noin 15 000 eurosta ylöspäin ja ovat keskihinnaltaan noin 20 000‒35 000 euroa.

‒ Jotkut auton ostajat voivat mieltää vähäpäästöiset autot kalliiksi vaihtoehdoiksi. Meillä niiden hintataso on kutenkin hyvin lähellä polttomoottoriautojen hintoja. Ajokustannuksissa kertyy säästöä sen mukaan, miten suuren osan ajomatkoista voi liikkua sähköllä tai kaasulla, Vuorma jatkaa.

Kamux Greenin myötä ekologisten autojen valikoimaa on keskitetty Helsingin Konalan liikkeeseen, jolloin menopeleihin tutustuminen sekä niiden vertailu ja koeajo onnistuvat helpommin.

Kiinnostavatko vähäpäästöiset autot suomalaisia?

Suomalaiset autokaupoilla 2018 -tutkimuksella Kamux halusi luodata suomalaisten autoilijoiden kiinnostusta vähäpäästöisiin autoihin.

Jos auton hankinta olisi tänä vuonna ajankohtaista,

  • hieman reilu viidennes (22 %) vastaajista harkitsisi todennäköisesti tai erittäin todennäköisesti vähäpäästöisen hybridi- tai sähköauton hankintaa.
  • lähes kolmannes vastaajista (30 %) ei näkisi vähäpäästöisen auton hankintaa lainkaan vaihtoehtona.
  • 37 prosenttia vastaajista piti vähäpäästöisen auton hankintaa epätodennäköisenä ja 11 prosenttia ei osannut ottaa kantaa.
  • miehistä 34 prosenttia ja naisista 19 prosenttia kertoivat todennäköisesti päätyvänsä hybridi- tai sähköautoon.
  • naisista 35 prosenttia ja miehistä 26 prosenttia totesi, että hybridi- tai sähköauto ei kiinnosta ostotilanteessa.
  • vähiten kannatusta vähäpäästöisen auton hankinnalle oli 45‒54 -vuotiaiden vastaajien ja yli 20 000 kilometriä vuodessa ajavien keskuudessa.

Kuinka tärkeää vähäpäästöisyys on omassa käytössä?

  • 22 prosenttia vastaajista kertoi kiinnostuksen vähäpäästöisyyteen vaikuttavan auton valintaan ja 4 prosentille se ohjasi auton valintaa tällä hetkellä.
  • 37 prosenttia vastaajista kertoo kannattavansa periaatteessa vähäpäästöisyyttä, mutta se ei ole kuitenkaan auton valintaa ohjaava tekijä.
  • 30 prosenttia vastaajista taas toteaa vähäpäästöisyyden olevan yhdentekevää eikä ohjaa valintaa tällä hetkellä.
  • 11 prosenttia vastaajista kertoo, ettei vähäpäästöisyys kiinnosta millään tavalla.

Suomalaiset autokaupoilla 2018 -tutkimus
Suomalaiset autokaupoilla 2018 -tutkimus on tehty Kamuxin toimeksiannosta Bilendi Oy:llä 22.‒27.3.2018. Online-tutkimukseen M3 Paneelissa vastasi 1 023 kotitaloudessa auton hankintaan osallistuvaa henkilöä, jotka ovat iältään 18‒70-vuotiaita. Otos edustaa suomalaisia sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here