Jo 10 000 kaasuautoa Suomessa — kasvu odotettua kovempi

Suomen teillä kulkee jo 10 000 kaasukäyttöistä autoa, raja ylitettiin joulukuun alussa. Parin viime vuoden aikana kaasuautojen määrä on viisinkertaistunut ja määrä kasvaa kiihtyvään tahtiin, todetaan Kaasuautoilijat-yhdistyksen tiedotteessa.

Edellinen hallitus asetti tavoitteeksi, että Suomessa olisi 5000 kaasuautoa vuoteen 2020 mennessä. Pelkästään kuluneen vuoden aikana Suomen teille on tullut 4400 kaasukäyttöistä autoa lisää, joista uusina on rekisteröity noin 2300, ulkomailta käytettynä tuotu noin 2000 ja kaasukäyttöisiksi konvertoitu noin 100 autoa.

– Olemme iloisia siitä, että tämä 10 000 kaasuauton virstanpylväs saavutettiin reilusti etuajassa. Kaasuauton valitseminen kulkuneuvoksi on tehokas tapa vähentää liikenteen päästöjä, sanoo Kaasuautoilijat ry:n puheenjohtaja Jani Hautaluoma.

Suomessa yli puolet tankatusta kaasusta on 100-prosenttisesti kotimaista, uusiutuvaa, jätteistä ja ylijäämäbiomassoista valmistettua biokaasua, jonka käyttö vähentää auton kokonaispäästöjä noin 85 prosenttia verrattuna bensiinikäyttöisen autoon.

Kaasuautoilijat ry esittää, että henkilöautoihin tankattavan maakaasun myynti lopetettaisiin kokonaan. Lisäksi yhdistys esittää, että kaasuautojen verotusta tulisi oikaista.

– Käyttövoimavero tulisi poistaa kaasuautojen osalta. Jo nyt yli puolet kaasuautoilijoista tankkaa autoonsa biokaasua. Sen käytöstä ei pitäisi rangaista. Kaasuautojen huima kasvutahti sekä laaja-alainen biokaasun käyttö nykyverotuksesta huolimatta kertoo, että kyseessä on todella kilpailukykyinen päästötön vaihtoehto, Hautaluoma jatkaa.

Kaasuautoilijat ry on kaasuautoilijoiden ja kaasun liikennekäytöstä kiinnostuneiden yhdistys, joka tukee jäseniään ja kaikkia asiasta kiinnostuneita hankkimalla ja jakamalla kaasuautoihin ja kaasuautoiluun liittyvää tietoa ja käyttökokemuksia.

www.kaasuautoilijat.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!