Jari Huttunen ajoi Puolassa asfalttirallin voittoon

Kuva: RSMP.pl

Lauantaina päättynyt Puolan mestaruussarjaan kuuluva Rzeszowski-ralli sujui suomalaiskomennossa, kun Jari Huttunen nappasi kisan voiton, todetaan Huttusen tiimin tiedotteessa.

Puolalaisen B2Rallyn Hyundai i20 R5-autolla kilpaileva Huttunen voitti kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa kisan 8,6 sekunnin erolla isäntämaan Škoda-kuljettaja Grzegorz Grzybiin.

Kisan kolmanneksi ajoi Hyundailla kilpaileva Puolan Marcin Słobodzian, joka hävisi Huttuselle 53,7 sekuntia.

26-vuotias Jari Huttunen on ralliuransa aikana napsinut useita luokkavoittoja asfaltilta, mutta Rzeszowski-rallin voitto oli ensimmäinen yleiskilpailun voitto kestopäällysteellä ajetusta rallista, joten mies oli maalissa tyytyväinen.

– Tulos on hyvä, vaikka ajo oli välillä vähän tahmeaa. Paikallisten kuljettajien vauhti oli kotimaisemissa odotetusti ihan hyvällä tasolla hiukan samoin kuin vaikkapa kotoisessa rallin SM-sarjassa. Kovaa sielläkin saa mennä, jos tulee sinne ulkomailta ajamaan.

Huttunen aloitti yhdeksän erikoiskokeen mittaisen rallin ajamalla kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle kolmanneksi nopeimmat ajat ja oli ensimmäisellä tauolla toisena, 15,9 sekuntia kisaa johtanutta Grzybiä perässä. Vauhtia verotti ensimmäisillä erikoiskokeilla reistaillut turbon pop off -venttiili, joka saatiin huollossa kuntoon.

Lauantaina Rzeszowski-rallissa ajettiin neljä erikoiskoetta ja Huttunen lähti ajamaan kärkipaikkaa takaa.

Kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella hän nousi 2,6 sekunnin päähän kärjestä ja käänsi rallin itselleen kolmannella erikoiskokeella kellottaen sinne selvän 9,8 sekunnin pohja-ajan. Maalissa hän pääsi juhlimaan voittoa 8,6 sekunnin turvin.

Huttusen ja Lukan kilpailukausi jatkuu 22.-23.8. ajettavalla Louna-Eesti rallilla sekä 4.-6.9. kilpailtavalla Viron MM-ralli. Louna-Eesti rallissa hän ajaa Hyundain tehdastiimin R5-autolla ja MM-rallissa jälleen B2Rallyn autolla.

Rzeszowski-ralli 2020, top 5

1 Jari Huttunen – Mikko Lukka, FIN, Hyundai i20 R5, 1:13:50.7
2 Grzegorz Grzyb – Michał Poradzisz, POL, Škoda Fabia R5 Rally2 evo +8.6
3 Marcin Słobodzian – Robert Hundla, POL, Hyundai i20 R5 +53.7
4 Martin Koci – Imrich Ferencz, CZE, Škoda Fabia Rally2 evo +1:38.8
5 Łukasz Byśkiniewicz – Zbigniew Cieślar, POL, Hyundai i20 R5 +1:51.9

www.jarihuttunenracing.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here