Itävallan suurin kaupunkibussiyhtiö hankkii polttokennobussin

Hyundain itävaltalainen jälleenmyyjä toimittaa Hyundai Elec City -polttokennobussin Wiener Linienille. Bussi on wieniläisliikennöitsijän ensimmäinen vetyä käyttävä linja-auto, ja se aloittaa liikennöinnin marraskuussa 2021, todetaan Hyundain tiedotteessa.

Hyundain visiona on tuoda polttokennoratkaisut vaihtoehdoksi myös raskaisiin ajoneuvoihin. Itävallassa paikallinen maahantuoja, Hyundai Import GmbH, luovuttaa Hyundai Elec City -polttokennobussin maan suurimmalle kaupunkibussien operaattorille.

Hyundai Elec City -polttokennobussia operoi Wiener Linien, joka liikennöi lähes 500:lla linja-autolla Wienissä. Elec Citystä tulee yrityksen ensimmäinen vetyä polttoaineenaan käyttävä kaupunkibussi marraskuussa, jolloin Wienin kaupunki saa valmiiksi vetytankkausasemansa Leopoldaun kaupunginosassa.

Äskettäin perustettu Wiener Wasserstoff GmbH -yhtiö aloittaa vielä tämän vuoden kuluessa valmistelevat työt elektrolyysilaitoksensa pystyttämiseksi Wiener Netze -kampukselle Simmeringiin.

Hyundain Elec City -polttokennobussi on osa Itävallan ilmasto- ja energiarahaston (KLIEN) tukemaa HyBus Implementation -ohjelmaa.

Hyundai ELEC CITY -polttokennobussi

Hyundai ELEC CITY -polttokennobussi on varustettu 180 kW:n suurikapasiteettisella polttokennojärjestelmällä. Se koostuu kahdesta 90 kW:n vetypolttokennosta, joissa on kestävä diffuusiokerros ja elektrolyyttikalvo.

Bussin 845-litraisen vetysäiliön tilavuus on suurin luokassaan, ja taloudellinen 78,4 kWh:n akku varmistaa auton sopivan niin jatkuviin ruuhkiin, mäkiseen maastoon kuin pitkille taipaleillekin.

Lue myös tämä: Hyundai aloittaa vetybussin koekäytön Saksan Münchenissä

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!