Huolestuttava tilanne: Runsas viidennes kuljetusyrityksistä lykkäsi tai perui investointinsa alkuvuonna

Arkistokuva. Kuva: CvB.

Runsas viidennes kuljetusyrityksistä lykkäsi tai perui investointinsa alkuvuonna, kertoo kesäkuun SKAL Kuljetusbarometri, todetaan SKAL:n tiedotteessa.

Löydös on SKAL:n huolestuttava, sillä kuljetusalalta odotetaan mittavia toimia päästötavoitteiden saavuttamiseksi eikä teknologiaratkaisuissa saisi jäädä paikoilleen.

Koronakevät toi myös lomautukset kuljetusyritysten arkeen. Silti harva yritys on hakenut julkista tukea – toimiala sinnittelee pitkälti omin voimin.

Kuljetusyritysten suhdanteita kuvaava pitkäaikaistrendi osoittaa, että yritysten ennusteet tulevasta ovat odotetusti alhaisemmalla tasolla kuin viime vuonna samaan aikaan.

Useampi kuin joka kolmas kuljetusyrittäjä arvioi kuljetusmääriensä (35 %) ja liikevaihtonsa (36 %) laskevan kevääseen nähden.

Alkuvuonna liikevaihto oli heikentynyt puolella ja kannattavuus 43 prosentilla vastanneista.

Huhtikuussa toteutetun ”Koronabarometri”-kyselyn pahimmat uhkakuvat eivät kuitenkaan ole toteutuneet kuljetusyritysten taloudessa.

Katso tästä muita SKAL-juttuja.

Koronakriisi vaikuttaa koko kansantalouteen. Teollisuuden tilaukset laskivat yhtäjaksoisesti alkuvuonna ja kuluttajien luottamus on alhaisella tasolla (Tilastokeskus).

Valopilkkuna on julkisten infrahankkeiden käynnistyminen, joka heijastuu myönteisesti erityisesti maa-aineksia kuljettaviin yrityksiin.

Kuljetusalan kannalta keskeisen Rakennusteollisuuden suhdannekatsauksen mukaan koronakriisin vaikutukset heikentävät kuitenkin rakennusyritysten liiketoimintaa varsinkin vuoden toisella puoliskolla, ja rakennushankkeita siirtyy eteenpäin.

Toteutuessaan rakentamisen hiipumisella on vaikutusta myös kuljetusten loppuvuoden kysyntään.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here