Uusien autojen kysyntä on jäämässä ennätyksellisen matalaksi — ala toivoo romutuspalkkiota!

Kuva: Clas von Bell.

Autoala ennakoi, että koko vuoden ensirekisteröintimäärät ovat tänä vuonna jäämässä noin 85 000 henkilöautoon, noin 10 500 pakettiautoon, noin 3 100 kuorma-autoon ja noin 300 linja-autoon, todetaan Autoalan tiedotteessa.

Kaikkia markkinaennusteita on laskettu kevään aikana, sillä koronavirusepidemia on leikannut selvästi uusien autojen kysyntää.

Uusien autojen rekisteröinnit ovat jäämässä yhteensä alle 100 000 auton lukemaan. Uusien autojen kysyntä ei ole käynyt näin matalalla vielä kertaakaan 2000-luvun aikana.

Ripeitä toimia kaivataan

Lähes 50 000 suomalaista työllistävä autoala odottaa hallitukselta ripeitä toimia uusien autojen kysynnän romahtamisen lieventämiseksi.

– Vanhojen autojen poistumaa nopeuttava romutuspalkkio olisi vihreän elvytyksen toimenpide, joka paitsi tuottaa valtiolle enemmän verotuloja kuin hankkeen budjettikustannus on, myös uudistaa autokantaa ja auttaa vuoden 2030 päästötavoitteiden saavuttamisessa, muistuttaa toimitusjohtaja Tero Kallio Autotuojat ja -teollisuus ry:stä.

Ilman elvytystoimia henkilöautojen kysyntä on tänä vuonna jäämässä noin neljänneksen ja pakettiautojen noin 30 prosenttia viime vuodesta.

Kuorma-autoilla kysynnän ennakoidaan leikkautuvan noin neljänneksellä viime vuoteen nähden.

Notkahdus on syvin linja-autoilla, joiden kysyntä on lähes puolittumassa viime vuoteen nähden.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

2 KOMMENTIT

  1. Jos suunnitellaan samanlaista romutuspalkkiota, kuln viimeksi, niin eipä sillä ole vaikutusta. Harvassa ovat ne, joilla on olut vähintään vuoden romutuskuntoinen auto, ja on nyt ostamassa täysin uutta autoa.

  2. Täyssähköautoin kannustuslisä niinkuin Ranskassa 6000 Eur.Ja nimenomaan täyssähköauto,rakenteeltaan yksikertaisempi ja huoltokulut huomattavasti piienemmät kuin hybridissä.Ja toimintamatkakin alkaa olemaan jo suurimmalle osalle riittävä ja kotilataus omilla aurinkopaneleilla.Johan alkaa käyttökulutkin pienenmään.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here