Honkajoella viikonloppuna tarjolla nopeita kierroksia ja näyttäviä luisuja

18.8.2017 21.50

Radalle.com Track party valloittaa viikonloppuna Pesämäen moottoriradan Honkajoella. Tapahtuma kokoaa yhteen lauantaina muun muassa Suomen nopeimmat Time Attack -kuljettajat ja sunnuntaina uutena osuutena tulossa show-muotoista Fun Driftingiä.

Lauantaina radalla tullaan näkemään rata-autoilun kuninkaita, jotka haastavat toisiaan omissa luokissaan puhtaasti nopeudella, voimalla ja taidolla. Sunnuntaina puolestaan ”ilotellaan” Fun Driftingin muodossa.

Fun Driftingissä tarkoituksena ei ole ajaa optimaalisessa kulmassa eikä ole ajolinjatuomaria sakottamassa ajovirheistä.

Pääpaino on näyttävyydessä ja shown tekemisessä, esimerkiksi onnistunut luisuminen omenan ympäri tai yleisön näyttävä tervehtiminen. Lisäpisteitä saa esimerkiksi värillisestä savusta tai hienosta auton grafiikasta.

Fun Drifting koostuu kolmesta luokasta, johon kuskit jakautuvat taitojensa pohjalta.

I. Sooloajo (Aloittelijat. Millä vaan takavetoisella autolla)
Soololuokassa voi kuka tahansa. Autoksi kelpaa tavallinen takavetoinen auto.

II. Pariajo (Autossa oltava vähintään turvakaaret ja perus turvavarusteet=ProStreet)
Pariajo on tandem-ajoa, eli kaksi autoa, joista toinen ajaa johtavana autona ja toinen auto tulee perässä seuraten edellä ajavaa autoa ja sen liikeratoja. Sallitaan normaalia pidempi autojen ajoväli.

III. Trio-ajo (Auton tulee täyttää driftingin sääntökirjan 2017 turvamääräykset=Kokeneet kilpakuskit)
Trio-ajo on tandem-ajoa kolmella kuskilla. Kolmen ryhmät ovat kuskien itse koottavissa. Pääajatus on sama kuin pariajossakin, eli on johtava auto, jota kaksi seuraavaa autoa seuraavat perässä.

Pesämäen rata Radalle.comin ”kotirata”

Honkajoen moottorirata lähestyi vuonna 2013 Radalle.comia Pesämäen radan suunnitteluvaiheessa. Tällöin Radalle.comin edustajat ottivat yhteyttä drifting-kuljettaja Marko Kiveen.

Kiven myötä rataan suunniteltiin kohta, jossa on vaihtoehtoinen ajoreitti mutkalla tai ilman. Tämä mutka kantaa nimeä Marko Kiven drifting -mutka.

– Kyseisen vaihtoehtoisen kohdan vuoksi rata onkin erittäin soveltuva ja kiehtova, niin rata-ajoon tai drifting-tarkoitukseen. Rata onkin Radalle.comin nimikkorata Drrift park Pesämäki, toteaa Radalle.com toiminnanjohtaja

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here