Historian havinaa: Poliisimiesten urhotyö Viipurissa

Oheinen juttu julkaistiin Etelä-Suomi-lehdessä 7.7.1928, eli kieltolain aikaan.

Siihen aikaan poliisi käytti paljon herkemmin asetta. Lisäksi siihen aikaan mainittiin myös kaikkien henkilöiden nimet. Tässäkin jutussa on mainittu sekä poliisien että kuolleen salakuljettajan nimi.

Katso tästä muut Historian havinaa -jutut.

Poliisimiesten urhotyö Viipurissa

Takaa-ajossa sai pirtutrokari surmansa.

Torstai-aamuna aikaiseen Viipurissa ylikonstaapeli Uuksolainen ja komisario Pimiän palatessa kalasta Papulan rantaan näkivät he erään vuokra-auton, joka tällöin äkkiä lähti rannasta ajaen Saimaankadun 6:den kohdalle. Poliisimiehet olivat siviilipuvuissa ja noutivat Pimiän asunnosta virkalakit ja ampuma-aseet. Tällä välin oli auto palannut takaisin rantaan ja lähti sieltä nyt tulemaan hyvää vauhtia kaupunkiin päin. Saimaan- ja Vuorikadun kulmauksessa poliisimiehet aseilla uhaten pysäyttivät auton, mutta siitä nousi yksi mies ja lähti juoksemaan rantaa kohti. Poliisit ampuivat varoituslaukauksia. Komisario Pimiä lähti juoksemaan kehoittaen pakenevaa seisahtumaan. Mutta kun tämä ei totellut, niin ampui hän juostessaan pakenevaa kohti 6 laukausta, kunnes näkivät, että pakeneva kaatui maahan. Haavoittunut nostettiin autoon, jolloin hänessä vielä oli elonmerkkejä. Mutta kun saavuttiin sairaalaan, totesi lääkäri hänet kuolleeksi. Kuula oli tunkeutunut selästä sisään ja tullut vatsasta ulos. Myöhemmin todettiin, että surmansa saanut oli poliisin etsimä Otto Pekanpoika Räsänen, jota epäillään toiseksi osalliseksi Pikiruukin rannassa joku aika sitten tapahtuneeseen murhaan, josta on aikanaan kerrottu. Räsästä epäillään syylliseksi useampiin murtovarkauksiin y.m. pienempiin rikoksiin. Autosta löytyi 40 l. pirtua. Paitsi Räsästä oli autossa 2 muuta miestä, jotka kertoivat, että pirtu oli Räsäsen.

Jutun alkuperä:

Etelä-Suomi, 7.7.1928 no. 76, s. 3 https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1827631?page=3&term=Pekanpoika&term=R%C3%A4s%C3%A4nen&term=R%C3%A4s%C3%A4st%C3%A4&term=R%C3%A4s%C3%A4sen

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here