Historian havinaa: Jo vuonna 1925 oli Suomen Kuvalehdessä oma autosivu

Klikkaa kuvaa isommaksi.

17.2.2018 17.25

Henkilöauto oli vielä 1920-luvulla ”herrojen herkkua.” Kiinnostus automobiiliin kasvoi kuitenkin niin paljon, että meidänkin pienillä markkinoillamme oli jo tuolloin saatavissa kymmeniä vaihtoehtoja.

Tässä Suomen Kuvalehden sivulla on mielenkiintoinen toimituksen kooste, joka kuvaa uusien menopelien tuomaa elämä.

Vasen palsta esittelee romuksi ajetun Fordin. Sen alla on nähtävissä muodonmuutos. Artikkelin kuva näyttää auton palautettuna alkuperäiseen muotoonsa. Tekstin mukaan ”poikasten uudelleen kuntoon panemana.”

Oikeanpuoleisella palstalla toimitus esittelee varustetason yksityiskohtia. Oy Nikolajeff J:orin maahantuoman ”Rättikattoisen” Flint Six-mallin kuomupeitteelle löytyi kätevä tila auton lattian alta.

Kuvassa keskellä esitellään auto, Korpivaara & Hallan edustama Studebaker Duplex. Korin kestävyyttä todistellaan esittelemällä auto, joka ajajan nukahdettua oli Kalifornian vuoristoteillä syöksynyt rotkoon. Auto oli selvinnyt sen ajan ”törmäystestissä” ja kerrotaan ajajan säilyneen loukkaantumattomana; tärkeä myyntivaltti jo silloin .

Tukeva korirakenne, joka kuvan mukaan oli säilynyt ja kannatti seitsemän miehen painon. Mitenkähän mahtaisi käydä monen nykyauton?

Teksti Usko Sipilä

Sivu oli Suomen Kuvalehdessä 20/1925

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here