Helsingissä kokeillaan konttipyöriä ja sähkömopoja jakeluautojen korvaajina

Kuva: Ruska Tapiovaara.

Helsingin tukkutorilla kokeillaan nyt, miten ruokakassit koteihin ja tukkutilaukset ravintoloihin kulkevat konttipyörällä ja sähkömopolla ja haastavatko kevyet kuljetusvälineet näppäryydellään ja edullisuudellaan perinteiset jakeluautot.

Ruokakasseille ja ravintoloiden pienille tukkutilauksille on kaupungissa jatkuvaa kysyntää, mutta vielä toistaiseksi ei ole markkinoille ilmaantunut vaihtoehtoja perinteisille pakettiautoille, jotka ovat ruuhkien ja parkkipaikkojen armoilla ja joiden käyttö myös tuo kuljetuksille korkean lisähinnan.

Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki kokeilee nyt Helsingin Tukkutorilla yhdessä kuljetusyhtiö A2B:n kanssa toukokuun ajan, miten kevyet ja ympäristöystävälliset kulkuneuvot sopivat tavarankuljetuksiin kaupungissa.

Sähkömopo- ja konttipyöräkuljetukset kulkevat toukokuun ajan ympäri Helsingin kantakaupunkia. Pyörillä kuljetetaan nyt muun muassa Forest Foodyn villiyrttejä ravintoloihin ja Ruokakauppa Reilun verkko-ostoksia asiakkaiden koteihin.

Käynnissä ja käynnistymässä on myös erilaisia hävikkiruokakuljetuksia kouluruoasta leipomotuotteisiin. Seuraavaksi myös tuoreita vihanneksia kuljetetaan suoraan viljelijältä asiakkaille kantakaupungissa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here