Helsingin taksitarkastaja voi auttaa myös sydänpysähdyksessä

Tänään vietetään valtakunnallista 112-päivää, joka on Suomen turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi.

112-päivänä halutaan kiinnittää suomalaisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla – pieniin arjen tekoihin ja valintoihin, joilla jokainen meistä voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta.

Taksi Helsinki on osallistunut arjen turvallisuuden parantamiseen jo vuodesta 2016, jolloin taksitarkastajan autoon hankittiin sydäniskuri eli defibrillaattori. Kaikki taksitarkastajat on koulutettu elvytykseen sekä laitteen käyttöön.

Kuka tahansa voi saada äkillisen sydänpysähdyksen ilman aikaisempaa sydänsairautta. Sydänpysähdyksen tapahtuessa kyse on ajasta.

Jokainen minuutti, jonka aikana puhallus-painantaelvytys ja defibrillaatio viivästyy, heikentää potilaan ennustetta selviytyä.

Defibrillaattorilaite taksitarkastajan autossa yhdessä koulutetun kuljettajan kanssa täydentää omalta osaltaan ensihoidon valmiutta.

– Taksitarkastaja-auto on liikkeellä lähes 24/7 ja he saattavat olla apua tarvitsevan lähistöllä jo valmiiksi. Defibrillaattorihan ei ole tarkoitettu vain meidän asiakkaillemme, vaan se on olemassa kaikkia varten, sanoo Taksi Helsinki Oy:n toimitusjohtaja Jari Kantonen.

Taksi Helsingin taksitarkastajan auton tunnistaa taksikuvussa olevasta Taksitarkastaja merkinnästä. Taksitarkastajaan saa tarvittaessa yhteyden myös puhelimitse 09 8770 2424.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here