Fortum mukana luomassa sähköautojen latausverkostoa Unkariin

22.1.2018 17.05

Fortum Charge & Drive ja unkarilainen NKM National Utilities ovat sopineet kumppanuudesta laajan sähköautojen latausverkoston kehittämiseksi Unkarissa. 

NKM suunnittelee kansallisen sähköautojen latausverkoston asentamista Unkariin lähitulevaisuudessa.

Fortum Charge & Drive toimittaa NKM:n käyttöön pilvipalvelun, jonka avulla operoidaan ja hallitaan sähköautojen latauspisteitä.

NKM aikoo asentaa 100 uutta latausasemaa lähitulevaisuudessa.

NKM kartoittaa parhaillaan soveltuvia sijoituspaikkoja ja kumppaneita latausasemille. 

– Unkarilla on seitsemän rajanaapuria, joten sillä on keskeinen rooli Keski-Euroopan liikenteen sähköistämisessä. Suurimipien autonvalmistajien mukaan sähköautomarkkinoille on ensi vuoden aikana tulossa paljon sähköautoja, joissa on pitkä toimintasäde. Tämä lisää pitkän matkan ajoa Keski-Euroopan maiden välillä. Sen vuoksi on tärkeää, että Unkariin asemoidaan laaja latausverkosto sähköautoille ja sitä operoidaan ammattimaisesti, Michael Warner, Fortum Charge & Driven myyntijohtaja sanoo.

Unkarissa on tällä hetkellä noin 1 000 sähköautoa. Sähköautot on merkitty vihreillä rekisterikilvillä ja ne voi pysäköidä maksutta Budapestin alueella.

Unkarin hallitus aikoo edistää sähköautoilun yleistymistä lisäämällä latausasemia koko maahan. Tällä hetkellä latausasemat ovat keskittyneet Budapestin ja sieltä Wieniin johtavan moottoritien varrell

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here