Sähköautoilijoille lisää latauspisteitä Etelä-Suomeen

3.3.2017 15.45

Fortum Charge & Drive rakentaa ensimmäisen sähköautojen suurteholatausverkon (150–300 kW) Oslon, Tukholman ja Helsingin välille. 

Latausverkosto tarjoaa latausmahdollisuuden uusille sähköautomalleille, joiden toimintamatka on yli 300 kilometriä ja joita voidaan ladata aikaisempaa nopeammin. 

Tämä tarkoittaa sitä, että vuoden 2018 aikana markkinoille tulevilla uusilla sähköautomalleilla voidaan ajaa Helsingistä Osloon yhtä nopeasti kuin polttomoottoriautoilla.

Suurteholatausasemat mahdollistavat lataamisen 150–350 kilowatin teholla, ja niitä voivat käyttää kaikki yleisimmät sähköautomallit.


Suurteholatausverkoston rakentaminen on ensimmäinen askel uuden sukupolven sähköautojen sisältämän teknologian täysimääräisessä hyödyntämisessä ja pitkien ajomatkojen mahdollistamisessa. Ensimmäinen uusista suurteholatausasemista valmistuu vuoden 2017 aikana.

Fortumilla on Pohjoismaissa jo yli 1 200 latauspistettä, joista 450 on pikalatausasemia (50 kW). Suomessa latauspisteitä on runsaat 90, joista 35 on 50 kilowatin pikalatausasemia. 

Helsingin parkkihalleihin lisää latauspisteitä

Parkkisähkö Oy ja pysäköintipalvelujen tarjoaja Europark Finland Oy ovat sopineet yhteistyöstä Europarkin pysäköintihalleihin asennettavista sähköautojen latauspisteistä. 

Ensimmäiset latauspisteet on otettu käyttöön Europarkin P-CityForumissa, P-Elielissä ja P-Kluuvissa. Tavoitteena on lähiaikoina asentaa latauspisteitä myös muihin Europarkin pysäköintihalleihin kysynnän mukaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän