Fordilta tulossa uusi täyssähköinen Ford E-Transit Courier

Ford Pro esitteli tänään E-Transit Courierin, täysin uuden täyssähköisen pakettiauton, joka tarjoaa parempaa liitettävyyttä ja tuottavuutta kompaktien pakettiautojen asiakkaille.

Täysin uusi E-Transit Courier laajentaa Ford Pron sähköistettyjen ja liitettyjen pakettiautojen valikoimaa. Malli on integroitu Ford Pron ohjelmistoalustaan ja yhdistettyihin palveluihin, jotka tehostavat yritysten toimintaa entisestään.

Tuottavuuden lisäämiseksi E-Transit Courier on suunniteltu kokonaan uudelleen mallin suuremman ja entistä monikäyttöisemmän tavaratilan ympärille. Uuden mallin kuormatilavuus on 25 prosenttia suurempi kuin edeltävässä mallissa. Käytettävyyttä nostaa lisäksi muun muassa suurempi kantavuus ja tilat kahdelle eurolavalle.

E-Transit Courier on osa Fordin yli 50 miljardin dollarin globaaleja investointeja sähköistämiseen ja seuraava askel yhtiön sähköistäessä ikonisen Transit-hyötyajoneuvoperheensä.

Täysin uusi E-Transit Courier esitellään julkisesti ensimmäisen kerran Isossa-Britanniassa Birminghamin hyötyajoneuvonäyttelyssä 18.-20. huhtikuuta. Täyssähköisen mallin tuotanto alkaa myöhemmin vuonna 2024.

Bensiini- ja dieselmallien tuotanto alkaa jo tänä vuonna ja mallit ovat tilattavissa kesällä 2023. Transit Courierin dieselmalli on Suomen ensiesittelyssä Jyväskylän Kuljetusmessuilla 25.-27. toukokuuta. Mallien tarkemmat tiedot, Suomen myyntimallisto ja hinnat julkaistaan myöhemmin.

Ford Transit Courier. Kuva: Ford.

Täyssähköistä suorituskykyä ja vaivatonta latausta

E-Transit Courierin täyssähköinen voimansiirto on suunniteltu tarjoamaan asiakkaille erinomainen ajokokemus. Mallissa on tehokas 100 kW moottori ja mahdollisuus yhden polkimen ajoon. Täydelliset tiedot suorituskyvystä ja toimintamatkasta vahvistetaan lähempänä lanseerausta.

Ford Pro odottaa E-Transit Courierin olevan suosittu kotona autoa lataavien asiakkaiden keskuudessa; tavoitteena on, että akun saa ladattua 11 kW:n vaihtovirtalatauksella yön aikana 5,7 tunnissa. Latauksen voi ajoittaa edullisemman energian aikaan ajoneuvon kosketusnäytön kautta.

Tehokkaan julkisen latauksen tukemiseksi ajoneuvossa on DC-pikalatausmahdollisuus, ja akku ottaa virtaa vastaan jopa 100 kW. Ford arvioi toimintamatkan lisääntyvän 87 kilometriä kymmenessä minuutissa ja akun latautuvan 10 prosentin varaustilasta 80 prosenttiin alle 35 minuutissa.

E-Transit Courierin asiakkaat saavat lisäksi vuoden ilmaisen pääsyn Blue Oval Charge Network -latausverkostoon, johon kuuluu Euroopassa 500 000 julkista laturia vuoteen 2024 mennessä.

Plug and Charge-toiminnon avulla E-Transit Courierin omistajat voivat yksinkertaisesti jättää auton lataukseen käyttäessään yhteensopivia Blue Oval Charge Network -verkoston latauslaitteita.

Lataus alkaa automaattisesti kaapelin kiinnityksen jälkeen, ja lasku ja latausyhteenveto lähetetään omistajalle latauskaapelin irrotuksen jälkeen. Matkustamista ja latausten optimointia helpottaa pilvipohjainen Intelligent Range, joka yhdistää eri tietoja ja pystyy arvioimaan tarkemmin jäljellä olevan toimintamatkan.

Kaksi eurolavaa kyytiin

E-Transit Courierin täysin uusi korirakenne mahdollistaa suuremman kuormauskapasiteetin sekä leveys-, korkeus että pituussuunnassa. Takapyörien pyöränkaarien välinen leveys on 1 220 mm, joten kompaktiin pakettiautoon mahtuu ensimmäistä kertaa kaksi eurolavaa.

Kokonaisrahtitilavuus on nyt 2,9 m3, mikä on 25 prosenttia enemmän kuin edeltävässä mallissa. Tätä voi lisätä vielä entisestään käyttämällä uutta väliseinän läpilastausluukkua, jonka ansiosta autossa voi kuljettaa esimerkiksi yli 2 600 mm pitkiä lankkuja tai putkia. Täyssähköisen mallin maksimikantavuus on 700 kg ja maksimivetopaino 750 kg.

Ford Transit Courier. Kuva: Ford.

Käytännöllisyyttä tuovat tilavat sisätilat ja ratkaisut, jotka on suunniteltu kompaktien pakettiautojen käyttäjien tarpeisiin. Täysin uudessa mallissa on erittäin kattava vakiovarustetaso, muun muassa ainutlaatuisia ominaisuuksia ohjaamossa.

”Squircle”-muotoinen ohjauspyörä lisää jalkatilaa ja parantaa näkyvyyttä. Lisäksi ohjauspylvääseen asennettu vaihteenvalitsin, käynnistyspainike ja sähkötoiminen käsijarru lisäävät käytettävissä olevaa säilytystilaa.

Digitaalinen mittaristopaneeli sisältää 12 tuuman digitaalisen mittariston ja 12 tuuman keskikosketusnäytön, jossa on Fordin uusin SYNC 4 -järjestelmä.

Tilauspohjainen Connected Navigation -järjestelmä tuottaa päivityksiä liikenteestä, pysäköinnistä, latauksesta ja paikallisista vaaratilanteista, mikä voi sekä lisätä tuottavuutta että vähentää kuljettajien työmäärää. Mallissa on myös vakiona langaton Android Auto- ja Apple CarPlay -yhteensopivuus.

Office Pack sisältää taitettavan tasaisen työtason ja valaistuksen, joiden ansiosta kannettavan tietokoneen käyttäminen, paperityöt tai taukojen pitäminen ovat ohjaamossa helpompaa ja mukavampaa.

Kuljettajan ja rahdin turvallisuus ovat ensiarvoisen tärkeitä sekä pakettiautojen omistajille että Ford Prolle. E-Transit Courier asettaa segmentille uuden mittapuun tarjoamalla vakiona kattavan valikoiman edistyksellisiä kuljettajaa avustavia järjestelmiä.

Valinnainen varustepaketti sisältää mukautuvan vakionopeudensäätimen kaistanpitoavustimella ja Stop & Go -toiminnolla, kuolleen kulman valvontajärjestelmän risteävän liikenteen varoituksella, risteysavustimen ja peruutusjarrutusavustimen, jotka tarjoavat stressittömämpää ajoa kaupungissa.

Jokaisessa E-Transit Courierissa on vakiona sisäänrakennettu modeemi, joka mahdollistaa liitettävyystoiminnot ja langattomat ohjelmistopäivitykset.

Turvallisuutta ja pienempiä kuluja

FordPass Connect -modeemin aktivoinnin jälkeen asiakkaat saavat käyttöönsä Ford Pro -ohjelmiston parannetut autoon kohdistuvista törmäyksistä ja murtautumisesta ilmoittavat hälytykset. Fleet Start Inhibit -toiminnon avulla on puolestaan mahdollista ottaa E-Transit Courierin hallintaan etäyhteyden avulla estääkseen varkauksia tai luvatonta käyttöä työajan ulkopuolella.

Ford Pro Service -huoltopalvelun arvion mukaan E-Transit Courierin suunnittelemattomista huoltokäynneistä aiheutuvat kustannukset ovat vähintään 35 prosenttia alhaisemmat kuin dieselkäyttöisissä malleissa.

Asiakkaiden tukena on kattava Ford Pro Service -huoltoverkosto, ainutlaatuinen autoihin yhteydessä oleva FordLiive-järjestelmä ja Euroopan suurin hyötyajoneuvojen jälleenmyyjäverkosto.

Kaikki Transit Courierit valmistetaan Craiovassa, Romaniassa Ford Otosanin tehtaalla. Ford Otosan valmistaa myös Transit Custom ja E-Transit -mallit, 10 ja on Euroopan suurin hyötyajoneuvojen valmistaja, jonka vuosituotannon odotetaan ylittävän 900 000 kappaletta vuoteen 2025 mennessä.

Ford esittelee 7 uutta täyssähköistä mallia vuoteen 2024 mennessä

DHL Express ottaa käyttöön lisää sähköautoja

Fordin Transit Custom ja Tourneo Custom -mallit ovat nyt saaneet Suomen hinnat

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän