Ford on esitellyt Birminghamissa Transit Customin ladattavan hybridi-version

3.5.2018   23.55

 

Birminghamin hyötyajoneuvonäyttelyssä Ford esitteli Transit Custom plug-in-hybridi (PHEV) -sähköauton, joka on yksi Lontoossa 12 kuukauden ajan asiakastestikäytössä olevista autoista.

Testin aikana tutkitaan, miten hybridipakettiautot voivat auttaa ilmastotavoitteiden saavuttamisessa ja parantaa tuottavuutta kaupunkikäytössä.

Transit plug-in-hybridissä on hybridijärjestelmä, jolla pyritään jopa 50 kilometrin päästöttömään toimintasäteeseen. Sähkömoottorin lisäksi autossa on 1,0-litrainen Ford EcoBoost -bensiinimoottori, jolla auton toimintasädettä voidaan pidentää. 

Testiautossa on edistyksellinen telematiikkajärjestelmä, joka antaa reaaliaikaista tietoa pakettiauton suorituskyvystä. Lontoon Liikennelaitos on mukana testiprojektissa.

Yhteensä testissä on mukana 20 Transit plug-in-hybridiä, ja ne ovat kaupungissa toimivien yritysten käytössä. Kaikissa autoissa olevan paikannusteknologian avulla pystytään automaattisesti säätämään ajoneuvon asetuksia kunkin pakettiauton sijainnin perusteella.

Ison-Britannian rahoittama Advanced Propulsion Centre on tukenut testiautojen kehittämistä 4,7 miljoonalla punnalla.

Tämän ansiosta Ford, yhteistyössä Prodrive Advanced Technology ja Revolve Technologies -yritysten kanssa, ovat saaneet pilottiautot oikeaan ympäristöön paljon aikaisemmassa vaiheessa. Täten saatua asiakaspalautetta voidaan hyödyntää Transit Custom plug-in-hybridin hienosäätämiseen ennen volyymituotannon aloittamista vuonna 2019.

Lisäksi esittelyssä on digitaalinen palvelukonsepti, joka on tarkoitettu tavaroiden ja palvelujen toimittajille kaupungeissa.

Palvelu perustuu monimuotoiseen ratkaisuun, joka yhdistää pakettiautot, polkupyörälähetit ja kantajat kaupungin keskustassa. Tällä tehostetaan ja nopeutetaan tavaroiden viemistä asiakkaille perille asti.

Ford pyrkii muodostamaan kumppaniverkoston Lontoossa pilotoimaan palvelua myöhemmin tänä vuonna.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän