Ford julkisti Brysselissä uuden Mondeon ja farmarimallin hybridin

Kuva: Ford.

Ford on esitellyt uudistetun Ford Mondeo –malliston Brysselin autonäyttelyssä. Tarjolla on uusia muotoiluyksityiskohtia ja Hybrid Wagon, joka tarjoaa bensiini-sähkömoottorin ajokokemuksen.

Uusi Mondeo Hybrid Wagon tarjoaa suurta tavaratilaa tarvitseville asiakkaille perinteisen polttomoottorin toimintasäteen yhdistettynä sähköisen voimansiirtoon.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Itselatautuva Mondeo Hybrid on saatavana sekä farmarimallina että coupe-vaikutteisena neliovisena sedanina.

Kummassakin on mahdollisuus pelkällä sähkövoimalla ajamiseen, ja silent key start -ominaisuus parantaa ajomukavuutta erityisesti pysähtelevässä kaupunkiliikenteessä.

Voimansiirtoratkaisun ansiosta asiakkaan ei tarvitse huolehtia toimintasäteen riittävyydestä tai ulkoisista latauspisteistä.

Mondeo Hybridissä käytetty voimansiirron ohjausohjelman uusin versio tuottaa tasaisen ja suoran vasteen kiihdytykseen.

Parannettu voimansiirron ohjelmisto hyödyntää moottorin väännön entistä tehokkaammin, mikä parantaa sekä taloudellisuutta että suorituskykyä – säätäen välityssuhteita portaattomasti siten, että käytössä on aina paras mahdollinen vääntö mahdollisimman pienillä kierroksilla.

Hybridivoimansiirron teho on 187 hevosvoimaa ja se koostuu 2,0-litraisesta Atkinson-bensiinimoottorista, sähkömoottorista, generaattorista, 1,4 kWh:n litiumioniakusta ja Fordin kehittämästä power-split-automaattivaihteistosta, joka jäljittelee portaattoman CVT-vaihteiston toimintaa.

Jarrutusenergian talteenotto lataa akkuun jopa 90 prosenttia jarrutuksessa normaalisti häviävästä energiasta, mikä alentaa CO2-päästöjä ja polttoaineen kulutusta. Hybridimallien WLTP-mittaustavan mukaiset päästö- ja kulutuslukemat julkaistaan myöhemmin.

Autossa on myös muita tekniikoita, jotka auttavat kuljettajaa optimoimaan polttoaineen kulutuksen ajomukavuudesta tinkimättä:

 • Fordin SmartGauge-käyttöliittymä, jonka avulla voi seurata polttoaineen ja energian kulutusta. Järjestelmään sisältyy muun muassa asteittaiseen jarrutukseen opastava Brake Coach -toiminto, joka tuottaa akkuun mahdollisimman paljon energiaa.
 • Sähköisesti tehostettu ohjaus ja sähköinen ilmastointi, voimansiirron jäähdytysjärjestelmä ja alipainejärjestelmät, jotka vähentävät huomattavasti bensiinimoottorin kuormitusta.
 • Pakokaasujen lämmön talteenottojärjestelmä, joka takaa ohjaamon nopean lämpenemisen.

Uuden Mondeo Hybrid Wagonin tavaratilan koko on 403 litraa tilaa tavaratilan peitteen ja takaistuinten ollessa paikoillaan ja jopa 1 508 litraa takaistuimet taitettuina. Tavaratilan tasainen lattia helpottaa suurten esineiden lastaamista ja purkamista. Lattian alla on myös lisää näkösuojattua säilytystilaa.

Sekä neliovinen Mondeo Hybrid että uusi Mondeo Hybrid Wagon on saatavana myös ylellisenä Vignale-versiona.

Kuva: Ford.

Kaksi uutta dieseliä

Fordin 2,0-litrainen EcoBlue-dieselmottori on nyt ensimmäistä kertaa saatavilla Mondeoon. Se tarjoaa suuren moottorin suorituskyvyn yhdistettynä tilavuudeltaan pienempien moottorien taloudellisuuteen ja mataliin CO2-päästöihin. 2,0-litrainen EcoBlue-moottori on tarjolla seuraavina tehoversioina:

 • 150 hv, jonka arvioidut CO2-päästöt ovat 140 g/km (WLTP) polttoaineen kulutus 4,5 l/100 km
 • 190 hv, jonka arvioidut CO2-päästöt ovat 142 g/km (WLTP)polttoaineen kulutus 4,9 l/100 km.

Moottorin ominaisuuksiin kuuluvat integroitu imujärjestelmä, jonka mirror-image porting ‑kanavamuotoilu optimoi moottorin ilmansaannin, vääntöä pienillä kierroksilla parantava pyörimisvastukseltaan vähäinen turboahdin ja suuripaineinen polttoaineenruiskutusjärjestelmä, joka on herkempi, hiljaisempi ja tarkempi kuin aiemmissa 2,0-litraisissa TDCi-dieselmottoreissa.

Nämä kaikki yhdessä auttavat moottoria täyttämään uusimmat tiukat Euro 6d Temp ‑päästörajat. Vakiovarusteinen selektiivinen pakokaasujen jälkikäsittelykatalysaattori vähentää NOx-päästöjä.

150- ja 190-hevosvoimaisiin 2,0 litran EcoBlue-moottoreihin saatavilla oleva Fordin uusi 8-vaihteinen automaattivaihteisto on kehitetty optimoimaan polttoainetaloudellisuutta ja tuottamaan joustava suorituskyky ja sujuvat, nopeat vaihteenvaihdot.

Kuva: Ford.

Vaihteiston ominaisuudet

 • Adaptive Shift Scheduling -toiminto, joka optimoi vaihteenvaihdon ajoituksen yksilöllisen ajotavan mukaan. Järjestelmä tunnistaa ylä- ja alamäkien kaltevuudet sekä jyrkät kaarteet ja sopeuttaa vaihteiston toiminnan niiden mukaisesti, mikä tarjoaa tasaisemman ja miellyttävämmän ajokokemuksen.
 • Adaptive Shift Quality Control -toiminto, joka tarkkailee ajoneuvon ja ympäristön tietoja sekä auttaa säätämään kytkinpaineita, jotta vaihteiden vaihto on tasaista. Tekniikka voi myös säätää vaihteiden vaihdon tasaisuutta vastaamaan kuljettajan ajotyyliä.

Mondeo on saatavilla on myös kuusivaihteisella käsivaihteistolla. Lisäksi Mondeon 2,0-litraisiin EcoBlue-malleihin on tarjolla myös Fordin älykäs neliveto, joka mittaa auton pyörien pitoa ja jakaa sen mukaan voimaa enimmillään 50/50-suhteessa etu- ja takapyörien välillä jopa 20 millisekunnissa – 20 kertaa silmänräpäystä nopeammin. Näin pito erityisesti liukkaissa olosuhteissa paranee.

Autossa on uusi etuosan muotoilu

 • Muotoilultaan kohennettu etusäleikön yläosa antaa täydemmän visuaalisen vaikutelman. Titanium-malleissa säleikössä on musta vaakasuuntainen rimoitus, ST-Line-malleissa tekninen kennokuvio ja Vignale-malleissa ylellinen satiinipintainen hopeanvärinen Vignale-säleikkö.
 • Säleikön alaosa sulautuu uusiin sumuvalojen kehyksiin Titanium- ja Vignale-malleissa ja on reunustettu urheilullisilla siivekkeillä ST-Line-malleissa
 • Uudelleen muotoillut sumuvalot ja LED-päiväajovalot
 • Uusi urheilullinen puskuri, jonka alapuolella aiempaa selvemmin erottuva spoileri

Takaosan uusiin muotoilupiirteisiin kuuluvat uudet C-kirjaimen muotoiset takavalot, joita yhdistää tyylikäs satiinipintainen hopeanvärinen tai kromipintainen täysleveä koristelista.

Mondeo-asiakkailla on nyt entistä enemmän vaihtoehtoja autonsa personointiin. Tarjolla ovat uudet 17- ja 18-tuumaiset kevytmetallivanteet ja Liquid Aluminium ‑pinnoitetut 19-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Huomiota herättäviä uusia ulkovärivaihtoehtoja ovat vain Vignale-malliin tarjottava Blue Panther, vain ST-Line-malliin tarjottava Stealth Gray ja kaikkiin Mondeo-malleihin tarjolla oleva Urban Teal.

Mondeon uudistettuun sisustukseen kuuluvat uudet istuinkankaat, uudet ovenkahvojen koristeet sekä Titanium-, ST-Line- Vignale-mallien uudet koristelistat.

Fordin 8-vaihteisella automaattivaihteistolla varustettujen mallien pyöritettävä vaihteenvalitsin vapauttaa säilytystilaan keskikonsolista, johon on nyt sijoitettu usb-liitin mobiililaitteiden lataamista tai kannettavan mediatoistimen käyttöä varten.

Sisätilojen laatuvaikutelmaa on kohennettu parantamalla keskikonsolin ja kojelaudan osien välistä sovitusta, mikä antaa entistäkin laadukkaamman vaikutelma urheilulliselle, lentokoneen ohjaamoa muistuttavalle ohjaamolle.

Aktiivinen vakionopeudensäädin

Mondeossa on nyt aktiivinen vakionopeudensäädin Stop&Go-toiminnolla, jonka ansiosta auto säilyttää automaattisesti turvallisen etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon.

Fordin uuden 8-vaihteisen automaattivaihteiston myötä esitelty Stop&Go ‑toiminto pystyy pysähtelevässä liikenteessä pysäyttämään auton ja lähtemään automaattisesti liikkeelle pysähdyksen kestäessä alle kolme sekuntia.

Jos pysähdys kestää yli kolme sekuntia, kuljettajan on painettava ohjauspyörässä olevaa painiketta tai kaasupoljinta saadakseen auton jälleen liikkeelle. Toiminnon ansiosta ruuhkaliikenteessä ajamisesta tulee huomattavasti mukavampaa.

Fordin Sync 3 ‑tietoviihdejärjestelmällä Mondeon kuljettaja voi ohjata äänentoistoa, navigointilaitetta, ilmastointia ja järjestelmään liitettyjä älypuhelimia helpoilla äänikomennoilla. Sync 3 on Apple CarPlay- ja Android Auto ‑yhteensopiva ja sitä voi ohjata 8-tuumaisen kosketusnäytön avulla yhdellä tai kahdella sormella.

Mondeo valmistetaan Fordin kokoonpanotehtaassa Espanjan Valenciassa, ja sitä on myyty Euroopassa yli 250 000 kappaletta sen neljännen sukupolven mallin tultua markkinoille vuonna 2015.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here