F1-veneet: Seliö nousi Lontoossa viidenneksi – Roms ei päässyt kisaan

17.6.2018 19.56

      

Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliön uran 150. MM-osakilpailu päättyi Lontoossa viidenteen sijaan.

Ruudusta kaksitoista kilpailuun startannut Seliö sai mainion startin ja nousi ensimmäisten kierrosten aikana kohisten kohti kärkeä.

Seliö ajoi lähes 30 kierrosta lajin hallitsevan maailmanmestarin Alex Carellan takana kuudentena. Painostus toi tulosta kierroksella 36, kun Carella kaatoi veneensä ja keskeytti.

Carellan keskeytyksen jälkeen Seliö on jo hetken aikaa neljäntenä, mutta keltaisia lippuja seuranneessa uusintalähdössä suomalaiskuljettaja putosi viidenneksi.

Mad-Croc Baba Racingiä vaivanneet moottoriongelmat ovat pääosin voitettu kanta. Vielä töitä kuitenkin riittää, jotta tiimin suomalaiskuljettajat olisivat samalla viivalla taistelemassa MM-osakilpailujen voitosta.

– Löysimme moottorin telemetriaa tutkiessamme ongelmakohdat, joiden perusteella muutimme moottorin säätöjä melko radikaalisti. Koneet kestivät, mutta häviämme edelleen muille suorituskyvyssä, Seliö totesi.

Romsilta jäi kilpailu väliin
 
Filip Roms joutui jättämään Lontoon GP-osakilpailun kokonaan väliin. Syyn tähän aiheutti viallinen polttoainetankki.

– Löysimme moottoriongelmiin ratkaisun, mutta emme tajunneet, että meillä oli vielä yksi ongelma lisää. Aamun vapaissa harjoituksissa veneeni moottori rikkoutui jälleen. Polttoaineenpaineet laskivat ja johtivat moottoririkkoon. Syy tähän oli polttoainetankista irronnut turvavaahto, joka oli tukkinut polttoaineensuodattimet ja bensapumput. Tankin pohjasta löytyi noin puolikkaan kahvimukin verran muruja, Roms totesi.

F1-veneiden MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Ranskan Evianissa. Kautta on jäljellä vielä kuuden osakilpailun verran. Kauden viimeinen MM-osakilpailu ajetaan Emiraattien Sharjahissa joulukuussa.
 
F1-veneet, Iso-Britannian GP, Lontoo:

1. Erik Stark (SWE) Maverick Racing 54 kierrosta
2. Philippe Chiappe (FRA) CTIC China F1 Team + 3,34
3. Peter Morin (FRA) CTIC China F1 Team + 6,67
4. Thani Al Qemzi (UAE) Team Abu Dhabi + 16,12
5. Sami Seliö (FIN) Mad-Croc Baba Racing + 19,52
6. Grant Trask (AUS) F1 Atlantic + 23,73
…..
Filip Roms (FIN) Mad-Croc Baba Racing – ei startannut kilpailuun
 
MM-pistetilanne 2/8 osakilpailua:
1. Philippe Chiappe (FRA) 27
2. Thani Al Qemzi (UAE) 24
3. Shaun Torrente (USA) 20
….
8. Sami Seliö (FIN) 7
16. Filip Roms (FIN) 0

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here